Un subofiţer din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava a fost tăiat cu un cuțit pe picioare de un individ considerat periculos, pe care victima, împreună cu alți polițiști, încerca să-l imobilizeze.

Agresiunea s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.30, când poliţiştii de la Secţia Rurală Mălini au cerut ajutorul colegilor de la SAS pentru a ridica un bărbat din localitate şi a-l interna la Secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

Respectivul individ, Vasile L. (42 de ani), este cercetat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere şi amenințare, fiind acuzat că în cursul lunilor august şi septembrie a.c. a tăiat anvelopele de la maşinile unor localnici, pe care i-a şi amenințat.

Întrucât suspectul figurează în evidenţe cu tulburări şi afecţiuni psihice, procurorul de caz a decis internarea învinuitului la Psihiatrie, pentru a fi expertizat psihiatric.

Ieri, poliţiştii trebuiau să-l ducă pe suspect la spital, însă, în momentul în care acesta i-a văzut pe oamenii legii, a devenit violent, atacându-i cu un topor şi un cuţit.

„Având în vedere istoricul medical al celui în cauză, poliţiştii au acţionat cu calm şi responsabilitate, fără a utiliza forţa, însă acesta a reacţionat violent, ameninţând şi atacând poliţiştii cu obiecte contondente, motiv pentru care s-a intervenit pentru imobilizarea şi încătuşarea agresorului”, a transmis ieri ofiţerul responsabil de relaţii cu mass-media, comisarul-şef Cristian Papuc.

În momentul în care poliţiştii încercau să-l încătuşeze pe respectivul bărbat, acesta al-a tăiat cu un cuţit pe picioare, în zona coapselor, pe unul dintre luptătorii SAS.

Acesta, un tânăr de 31 de ani, Florin D., a fost transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, medicii constatând că nu e nimic grav şi după acordarea îngrijirilor medicale au decis că nu se impune internarea.

În busculada creată a mai fost atins cu cuţitul încă un cagulist, însă acesta a scăpat cu doar cu o zgârietură.

Agresorul a fost dus în cătuşe la secţia de Psihiatrie din Burdujeni, medicii urmând a stabili dacă bărbatul din Mălini a avut discernământ în momentul comiterii infracţiunilor de care este acuzat.

„În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni efectuează cercetări faţă de agresor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a precizat comisarul-şef Cristian Papuc.