Clubul River din municipiul Rădăuţi a fost, ieri, scena unei competiţii de skandenberg, competiţie care a reuşit să adune „vârfurile” acestui sport la nivel naţional. La „Cupa Bucovina” au participat 34 de sportivi din ţară, campioni naţionali dar şi medaliaţi la campionate continentale, mai exact sportivi din Bucureşti, Câmpulung Moldovenesc, Târgu-Mureş, Iaşi, Piatra Neamţ, Ucraina, din zona şi municipiul Rădăuţi. Concursul, la care cunoscutul Radu Valahu a avut rol de amfitrion, a debutat puţin după orele prânzului şi s-a desfăşurat pe patru categorii, mai precis, -80 kg, + 80 kg, -100 kg şi +100 kg, în sistemul dublă eliminare.

După aproape patru ore de meciuri deosebit de disputate, în care spectatorii au stat în picioare şi au privit în mai multe rânduri cum într-o fracţiune de secundă s-a putut schimba soarte unei partide, clasamentul a fost următorul: categoria 80 kg: locul I – Iosif Breabăn, locul II – Ionuţ Domniţei, locul III – Sorin Nicolaescu; categoria +80 kg: locul I – Constantin Piticar, locul II – Ionuţ Domniţei, locul III – Paul Pitian; categoria -100 kg: locul I – Adrina Pîslariu, locul II – Silviu Alexandrescu, locul III – Ioan Ursu; categoria +100 kg: locul I – Adrian Laurus, locul II – Sabin Bădulescu, locul III – Ioan Ursu. Meciul care a fost cel mai gustat de public a fost finala greilor, care i-a opus pe Adrian Laurus, din Milişăuţi, dublu campion european, şi pe Sabin Bădulescu, din Bucureşti, multiplu campion naţional şi vicecampion balcanic. Câştigătorul categoriei, Adrian Laurus, a declarat: „Aş spune că a fost o competiţie puternică pentru că a reunit sportivi din toată ţara. Pentru mine nu a fost dificil, deoarece nu au fost mulţi concurenţi la categorie, mai mult, cei pe care i-am avut acum ca adversari fuseseră învinşi de mine în concursurile din trecut. Acum sunt într-un program de pregătire pentru campionatul mondial, competiţie care se ve desfăşura în toamnă, cel mai probabil în Estonia”.

 

Andronachi: „Am decis să înscriem acest concurs pe agenda competiţiilor naţionale anuale”

Arbitrajul competiţiei de ieri, competiţie care a fost transmisă live pe internet, a fost asigurat de o brigadă formată din Cristi Anheliuc, Pavel Calance şi Adrian Pîslariu. O notă bună trebuie acordată organizatorilor, Andrei Scîntei şi Cristi Anheliuc, în parteneriat cu Traian Andronachi, cât şi staff-ului: Isabella Prutean, Lucian Popa, Cătălin Lungoci, Marian Sarcinschi. La finalul competiţei, Traian Andronachi a declarat: „Este o mare bucurie pentru noi că am obţinut o greutate mai mare a acestui concurs prin prezenţa campionului Sabin Bădulescu, cât şi a altor sportivi care au urcat pe podium la campionate europene ori naţionale. Mă bucur că au fost alături de noi Ionuţ Atodiresei – <Pitbul>şi Radu Valahu, care au adus o notă aparte competiţiei. În acelaşi timp doresc să-i anunţ pe iubitorii de skandenberg că am decis să înscriem acest concurs pe agenda competiţiilornaţionale anuale, aşa că pot spune că la Rădăuţi s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Bucovina la skandenberg”. Trebuie menţionat că cel mai titrat practicant de skandenberg din municipiul Rădăuţi, vicecampion mondial, dublu vicecampion europen şi multiplu campion naţional, Andrei Chiprianov „Glonţul”, nu a participat la competiţie pentru că, din cauza problemelor financiare, a ales să lucreze, de aproape şase luni,  pe un şantier de construcţii din Londra.