Ministrul Educației a semnat un ordin de ministru prin care părinții își vor da acordul pentru ora de religie doar o singură dată pentru toată perioada de școlarizare, nu în fiecare an, așa cum se întâmpla până acum. Ordinul este publicat în Monitorul Oficial și nu a fost pus în dezbatere publică, informează Mediafax.

"Metodologia de organizare a predării disciplinei Religie în învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice nr. 5.232/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 720 din 24 septembrie 2015, se modifică după cum urmează: (...) art. 3, alin. 5 - Cererea depusă este valabilă pe toată perioada de şcolarizare în învăţământul preuniversitar sau până la schimbarea opţiunii", reiese din Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018, publicat în Monitorul Oficial, pe data de 12 martie 2018.

Concret, de acum încolo, părinții își vor înscrie copiii la ora de religie o dată pentru tot învățământul preuniversitar, nu o vor mai face în fiecare an.