7 din 10 români nu ajung la medic pentru un control de rutină, iar mai bine de jumătate dintre cei care ajung să facă asta sunt îndrumaţi de medic ori au nevoie de rezultatul analizelor pentru muncă, arată un studiu realizat de o companie privată în parteneriat cu Centrul “Sfântul Nectarie", informează MEDIAFAX.

Aproape 60% dintre participanţii studiului realizat la nivel naţional recunosc că au trecut pe la medic pentru că au avut nevoie de un act, a fost o urgenţă sau a fost nevoie de un control în urma unei afecţiuni.

„Un control de rutină la medic, chiar dacă nu există motive de îngrijorare în privința sănătății, poate oferi liniște, înainte de toate. Toată lumea știe că orice boală, depistată la debut, poate fi în mare măsură vindecată, iar tratamentul este mai scurt și mai puțin costisitor”, a declarat medicul primar Florin Costache.

Studiul mai arată că jumătate dintre respondenţi consideră că un control de rutină complet conţine o vizită la medicul de familie, analize de sânge şi de urină.