Noul președinte al Camerei Deputaților este Marcel Ciolacu, după votul de ieri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, informează MEDIAFAX.

Marcel Ciolacu a obținut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Începând cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local şi prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcţia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare şi administraţie publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaţilor.

Între 2007 şi 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro.