Absolvenții clasei a VIII-a află astăzi la ce liceu au fost repartizați, ca urmare a completării fișelor cu opțiuni, potrivit calendarului de admitere în liceu 2019-2020 al Ministerului Educației Naționale, informează MEDIAFAX. Admiterea în licee, desfășurată în cadrul primei etape, se va face computerizat.

Conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de Ministerul Educației Naționale, vineri, absolvenții clasei a VIII-a vor afla în ce liceu au fost repartizați.

Rezultatele repartizării la liceu pentru Capitală și pentru fiecare județ în parte vor fi afișate, astăzi, de Ministerul Educației, pe admitere.edu.ro.

Potrvit aceleiași surse, următoarea etapă se va desfășura în intervalul 15 - 18 iulie 2019, perioadă în care va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

În zilele de 19, 22 și 23 iulie 2019, va avea loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura în perioada 23 iulie-1 august 2019.Potrivit datelor calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN, în 23 iulie 2019 va avea loc afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.