Autoritățile din Harghita sunt în alertă și caută un urs care a încercat, ieri, să intre într-un hotel din stațiunea Băile Tușnad, informează MEDIAFAX. Animalul s-a speriat și a fugit după ce a spart un geam care l-a tăiat la un picior.

Jandarmii au fost anunțați, ieri, că în zona stațiunii Băile Tușnad s-ar afla un urs rănit. Persoana care a sunat la 112 a anunțat că ursul a încercat să intre într-un hotel din stațiune și, după ce s-a rănit spărgând un geam, a fugit spre pădurea din apropierea traseului ce trece pe lângă Turnul Apor, spre Lacul Sfânta Ana.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu, în zonă a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmi montani care să găsească locul în care se află animalul rănit.

De asemenea, au fost anunțate Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Harghita, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și Asociațiile de Vânătoare Sfânta Ana și Băile Tușnad.

„Jandarmii asigură zona pentru a nu permite accesul turiștilor în aria unde se presupune că s-ar afla ursul rănit, precum și pentru a da posibilitatea specialiștilor de a căuta animalul vătămat”, a declarat reprezentantul IJJ Harghita.