Nicolae Moga a anunțat, ieri, că a informat-o pe Viorica Dăncilă că a ales să se retragă din funcia de ministru de Interne, informează Mediafax.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamnei premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată pentru a „salva o parte din prestigiul puternic afectat” al Ministerului de Interne.

„Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituții în urma activității deficitare a unor angajați ai săi care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați. (...) În cele 6 zile în care am condus MAI. Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua”, a mai precizat Moga.

Nicolae Moga este ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupând această funcție vreme de doar șase zile.

Un mandat la fel de scurt a avut și fostul lider PSD Liviu Dragnea.