Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă la Liceul Tehnologic Țicleni, după ce un profesor de sport a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, pe care susține că nu l-a comis, și într-un furt de produse de înfrumusețare din Italia, informează MEDIAFAX.

Conducerea ISJ Gorj i-a solicitat profesorului în vârstă de 49 de ani, din orașul Bumbești-Jiu, să prezinte certificatul de integritate comportamentală. Dascălul a mers la Poliție și a solicitat documentul, urmând să primească rezultatul peste câteva zile.

Inspectorul general școlar din cadrul ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, susține că profesorul a mărturisit că a fost condamnat pentru un viol, însă susține că nu l-ar fi comis el. Potrivit inspectorului, dascălul a prezentat la ISJ un cazier și urmează ca, în câteva zile, să aducă și certificatul de integritate comportamentală.

„El a venit și mi-a povestit că fapta cu violul se întâmpla acum 31 de ani și că el nu a fost violatorul, au fost alți doi, care au luat opt ani, iar el a luat doar un an, a fost condamnat doar cu un an. În ceea ce privește Italia, spune că a fost șofer și că a furat cu unii. A recunoscut, până la urmă, dar este doar ce spune el. Așteptăm certificatul. Cazierul e curat. Așteptăm rezultatul și așteptăm să se întoarcă și directorul din proiect, facem anchetă la școală”, a declarat Marcela Mrejeru.

Potrivit acesteia, profesorul este încadrat la plata cu ora la Liceul Tehnologic Țicleni.