Am stabilit deja că un preşedinte în exerciţiu nu are voie să se ocupe cu scrierea de cărţi. Iohannis are în fişa postului treburi mult mai serioase. În plus, cu banii cheltuiţi pe băgarea lui în strachina cu lecturi a chinejilor puteau fi promovaţi zece scriitori români cu adevărat valoroşi. Nu nişte împiedicaţi la slova scrisă şi vorbită, categorie pe care el o reprezintă cu strălucire.

Nici premierii nu ar trebui să aibă ocupaţii scriitoriceşti în timpul mandatului lor, deşi răposatul Radu Vasile era de altă părere, când umplea librăriile cu romane şi poezii, pe vremea strălucirii sale ca premier. Şi nici miniştrii, cu toate că Vosganian n-a înţeles asta. Şi n-au înţeles-o nici lingăii care l-au ales şi l-au menţinut vicepreşedinte la Uniunea Scriitorilor (din România, nu din Armenia, că acolo nu şi-ar fi permis). Toţi aceşti inşi - îndopaţi bugetar ca nişte claponi - se folosesc de poziţiile lor oficiale pentru a deschide cu şperaclul o uşă care ar trebui să le rămână pe veci închisă.

Cam pe aceeaşi direcţie se situează şi poliţistul ăla simpluţ la cap, care o face pe clovnul şarmant, prin feisbucăreala lui exagerată. Omul joacă rolul poliţistului simpatic şi e promovat asiduu de tot mai imbecila presă din România. Ba şi Cioloş îi dă atenţie.

Ştim pe pielea noastră de ce poliţiştii, mai cu seamă cei de la Rutieră, şi-au câştigat faima de antipatici. Dacă ar vrea binele şi siguranţa şoferilor, ar intra în grevă pentru a cere construcţia unor drumuri mai acătării, nu să stea la pândă la colţuri, să te prindă în ofsaid. Dar asta nu le convine, că n-ar mai aduna amenzi.

De aceea a fost fătat caraghiosul ăsta de Godină. El e o făcătură din plastilină ieftină. E o înjghebare a şefilor de la Poliţie, ca să ne arate ce băieţi de treabă sunt agenţii.

Pot înţelege asta. Dar nu voi înţelege pe aceia care-i consumă inepţiile în versuri. Alea-s un fel de manele, din care agramatul câştigă averi.