Liberul și generosul acces la comunicare globală naște monștri! Nu-i zi să nu mă sperie năvala monumentelor de prostie agresivă înșirate pe net! Se zice că postările complet necenzurate ar fi oglinda reală a sufletului – prea tristă imagine a începutului de veac XXI, s-o alungăm cu grăbire, nu de alta, dar „dacă proștii ar  zbura, s-ar face întuneric”. Clipă de clipă, ceas de ceas, postările idioate întunecă orizontul netului, zburând fâlfâit din PC în PC precum liliecii din Wuhan! Din păcate, nu-i vorba doar de prostie, ci și de răutate în stare gemă, într-o  îngemănare cât se poate de firească.

Îmi amintesc dezamăgirea lui Camil Petrescu: „Oamenii sunt răi și proști. Iremediabil răi și proști.” A formulat sentința într-un moment de cumpănă și  întristare, cu siguranță, nu asta i-a rămas convingerea până la urmă, dar de remarcat firescul alăturării „rău și prost” într-o consacrată relație de eternă simbioză… Reproduc una dintre cele mai cretine perle ale gândirii contemporanilor noștri; pe cât de vehementă, pe atât de ridicolă reacție la publicarea fotografiei ce-o arată pe Simona Halep la vaccinare, îmbrăcată într-un maiou negru (trec sub tăcere semnătura postacului, fiindcă, oricum, se ascunde sub un pseudonim pe care, de altfel, l-am mai întâlnit ades, cu texte similare, și, desigur, respect ortografia autorului):  

  1. Maiou negru… Voi  chiar mai credeți în coincidențe?!? Ne conduc din umbră și noi stăm ca oile.
  2. Cine garantează că s-a vaccinat cu un ser pe bune?
  3. SERINGA CU AC RETRACTABIL! DE  AIA S-A ÎMBRĂCAT  ÎN CULOAREA NEAGRĂ! CEI CU NEGRU AU TRATAȚII DIFERITE, CU ACE RETRACTBILE, CEILALȚI LA MORGĂ ȘI 666 DE LA VACCINURILE „MINUNE”.
  4. A luat bani frumoși să ducă lumea în eroare.
  5. Bravo Simona, cât ai primit să-ți faci vaccinul ăsta cu vitamina C, să te ajute să nu ruginești? Ai grijă că oamenii  nu-s proști. Aici  se văd oamenii corupți ca tine, oamenii  care se vând pentru o mână  de bani… Scursuri…
  6. Rușine. Ai trădat poporul care  te iubește și îl duci în eroare. TE-AI VACCINAT PURTÂND UN TRICOU NEGRU (asta pentru cine cunoaște, și înțelege).
  7. Păiii tot în negru? Ce aveți  fraților, țineți doliul românilor că știți că vaccinul este moarte, iar voi jmecheri vă mai injectați o vitamină. Ei lasă că nici românii nu sunt proști și s-au prins de vrăjeala .
  8. Da de ce ești în tricou negru? Ceva semn prea suspect.
  9. Mincinoasă oribilă, faci jocurile lui Arahat.
  10. Ești o trădătoare!

Bref: Simona cea sărăntoacă (când „a luat bani frumoși”, când „s-a vândut pentru o mână de bani” - ori una, ori alta!) este, de fapt, plătită spre a se fotografia întru adormirea vigilenței nației vizavi de vaccin! Ipoteza (dată ca certitudine)  postacului e atât de fistichie și de cretină încât nici n-ar merita comentată – dacă n-ar fi total reprezentativă pentru mecanismele în temeiul cărora funcționează gândirea Șoșoacă! Simona era într-un maiou negru spre a avertiza medicul (și el vândut) să nu uite că va trebui să simuleze vaccinarea, utilizând, ca prestidigitatorii, un ac retractabil! „Asta pentru cine cunoaște și înțelege”; de unde și ce cunoaște vigilentul, mister: probabil o fi având linii privilegiate de acces și comunicare precum Trump - Șoșoacă. Oricum, atenție: dacă vii la vaccinare în maiou negru, ești salvat, „ceilalți la Morgă și 666 de la vaccinurile minune!”

Mă îngrijorează sănătatea Președintelui nostru: nu purta maiou negru în poza cu acu-n carne, după cum și Pele mă îngrijorează, s-a vaccinat la 80 de ani și, în fotografie, făr-de maioul salvator. La fel, or fi luat bani, pozându-se pentru susținerea propagandei pro-vaccinare (fără a li se fi indicat și cheia salvatoare cu tricoul negru?) Prințul Charles, Boris Johnson, Tom Hanks, Placido Domingo, Albert de Monaco ș.m.a. Altfel ce ar mai fi de spus?

Vaccinați, nevaccinați, mor deștepții, mor proștii, dar, vorba lui Caragiale, „prostia e nemuritoare”!