Zeci de suceveni au răspuns invitației de a participa la evenimentul „Seară de muzică clasică”, care a avut loc vineri seara, de la ora 19.00, în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie.

Aceștia au fost încântați să asculte compoziţii celebre ale lui Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frederick Chopin, George Enescu, Johann Sebastian Bach, Luigi Legnani, Franz Schubert şi Roland Dyens, în interpretarea unor talentați tineri suceveni, elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și ai Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” București: Cristian Dohanici – chitară, Nicola Constantinescu – pian şi Maja Hriţcu – pian.

Evenimentul a fost organizat de Asociația cultural educativă Scherzo dell'Arte, în colaborare cu Muzeul Bucovinei și Monitorul de Suceava.

Asociația Scherzo dell’arte, care dorește promovarea muzicii clasice, continuă seria de acțiuni culturale, precum “Serata în Parc”, din luna august a anului trecut, cu un concert aniversar dedicat pictoriței Ana Candrea Constantin, care împlinește 95 de ani.

Evenimentul are loc luni, 22 august, de la 18.30, în sala „Ioan Grigore” a Așezământului Bisericii Învierea, de pe strada Ioan Vodă Viteazul din municipiul Suceava.