La Observatorul Astronomic Suceava s-a deschis marţi expoziţia de pictură cu genericul „Revelaţii cromatice”, realizată de artistul plastic sucevean Leonard Adrian Melisch.

Organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare”, Casa de Cultură a Studenţilor Suceava şi Asociaţia de artă „Nicolae Tonitza”, expoziţia prezintă publicului 22 de lucrări executate, în cea mai mare parte, pe parcursul anului 2016.

Inginer cu preocupări artistice (muzică şi pictură), Leonard Adrian Melisch, care a urmat cursurile Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava la clasa prof. Dumitru Rusu, s-a remarcat printr-o susţinută prezenţă pe simeze în expoziţii personale şi de grup, ca membru al Asociaţiei de artă „Nicolae Tonitza”.

Prezentat de preşedinta asociaţiei, dr. în arte vizuale Ana Maria Ovadiuc - AMO, ca un pictor activ, care a experimentat diverse procedee de expresie plastică pentru a se opri, pe moment, la tehnica vibrantă a cuţitului de paletă, Leonard Adrian Melisch are deja o manieră picturală proprie, care îl face inconfundabil în branşa celor care folosesc acest instrument cu care pasta de culoare se aşterne în straturi suprapuse şi consistente.

Cu câteva lucrări care justifică prezenţa sub cupola Planetariului sucevean („Aurora borealis”, „Equinox”...), expoziţia aliniază pe trepiede tablouri cu titluri ca „Reflections”, „Fluid”, „Rust”, „Zori de zi”, „Spre Rarău”, „Monastery” sau „Crăiţe”, „Prin pădure”, „Printre mesteceni”, „Casa din vis”...

O expoziţie la care publicul (din generaţii diferite, de la seniori, la studenţi şi copii de vârstă preşcolară) a savurat şi momentul muzical susţinut de Alex Tipa şi Vladimir Petruţ Frij, cu piese din repertoriul formaţiei Phoenix.

Expoziţia poate fi vizionată până la sfârşitul lunii septembrie.