Actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Ada Dumitru aduc pe 28 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul ”Cafeaua Domnului Ministru”, adaptare după Horia Gârbea, în regia lui Daniel Bucur. Comedia „Cafeaua domnului ministru” este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, „una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd”.

Sucevenii sunt invitați la o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că vorbim de instituții statale sau "protejați". „Piesa expune în mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corija indivizii și grupul social expus. Publicul se amuză copios pe seama unor personaje ridicole și situații comice, uneori absurde; aceasta fiind o formulă accesibilă, ușor de digerat de către spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale”, anunță organizatorii.  Conform datelor prezentate pe https://www.tnb.ro/ro/cafeaua-domnului-ministru, acțiunea piesei se petrece de Ziua Europei, o zi importantă în calendarul sărbătorilor naționale, sărbătorită în mod "particular" de către ministru și șefa lui de cabinet, în biroul ministerial, unde năvălește neanunțată o "patroană", dar nu orice fel de patroană, ci una de bordel cu clienți "speciali", care cere cu un tupeu "specific" să nu-i fie închisă "prăvălia". Piesa parodiază această situație de șantaj și aduce o rezolvare în spiritul și pe măsura celor trei personaje cu moralitate modestă.
Biletele costă 70 de lei și 60 lei pentru elevi, studenți și pensionari și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava,intrare B, etajul 1, telefon 0230 523 718.