Muzeul Național al Bucovinei lansează o nouă provocare pentru vizitatorii săi virtuali, și nu numai, invitând tinerii la proiectul educațional „Muzeul Național al Bucovinei... de poveste!”. De data aceasta, copii și adolescenți, de la preșcolari, până la cei aflați în pragul bacalaureatului, sunt provocați la creativitate, în scris, creând povești despre muzeu. „Dragi prieteni ai muzeului, ne apropiem cu pași repezi de luna cadourilor, a poveștilor, a lucrurilor frumoase, așa că ne-am gândit la o nouă propunere, de suflet pentru noi, provocatoare la creativitate pentru voi. Ne adresăm elevilor din învățământul primar, învățământul gimnazial și cel liceal, cărora le propunem să scrie o scurtă poveste, pe o pagină, despre Muzeul Național al Bucovinei sau despre oricare dintre obiectivele sale: Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul Ciprian Porumbescu, Casa Memorială Simion Florea Marian, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Casa Memorială Nicolae Labiș, Casa Memorială Ciprian Porumbescu, Casa Memorială Eusebiu Camilar, Casa Muzeu Solca, Casa Muzeu Bilca”, este mesajul adresat copiilor și tinerilor de către organizatorii proiectului.

Cei care doresc să se înscrie în proiect trebuie să scrie

ce i-a impresionat la muzeu, ce amintiri au, ce înseamnă muzeul pentru ei, de ce vin la muzeu. Pentru cei care nu au vizitat încă muzeul, organizatorii le propun un exercițiu de imaginație: „Ce credeți că este muzeul, de ce v-ați dori să ne vizitați? Vă îndemnăm să scrieți povestea de mână, cu ce instrument de scris aveți la îndemână, și, dacă simțiți nevoia, puteți adăuga orice imagine, simbol reprezentativ”. Poveștile trebuie să ajungă la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava. Cei care nu pot ajunge pot fotografia lucrările, cu o rezoluție bună, să se poată înțelege ce au scris, iar apoi le pot trimite prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. „Vom crea un album cu poveștile voastre, care va rămâne peste timp la Muzeul de Istorie, pentru cei ce vor dori să-l răsfoiască.

Poveștile vor fi postate pe pagina noastră de Facebook - Muzeul de Istorie Suceava - History Museum, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate!

Premiile se vor acorda pe categorii de vârste, pentru toate ciclurile de învățământ, de la preșcolari, până la cei aflați în pragul bacalaureatului.

Lucrările vor fi transmise până la sfârșitul acestui an, noi vom realiza albumul, iar apoi vom anunța câștigătorii!”, a declarat Iuliana Roșca, şef birou Educație, Marketing și Comunicare - Muzeul Național al Bucovinei (0230 216 439

marketing@muzeulbucovinei.ro).