O pictură care îl reprezintă pe marele istoric și folclorist Ion G. Sbiera a fost donată Bibliotecii Bucovinei din Suceava care îi și poartă numele. Opera este creația unui artist din Cernăuți, Mihai Alisavetei, are dimensiunile de 120x150 centimetri, și a fost realizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea lui I.G. Sbiera. Pictura trebuia să ajungă la Suceava încă din 2016, dar din diverse motive a fost adusă abia recent. Până să ajungă la Biblioteca din Suceava, opera a fost păstrată la sediul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți.

”În toamna anului 2016, când s-a împlinit un secol de la moartea celui care a fost unul din membrii fondatori ai Academiei Române, am participat la Cernăuți la vernisajul picturii care îl reprezintă pe I.G. Sbiera. Cu acel prilej, artistul ne-a promis că va dona pictura instituției noastre. Vreau să îi mulțumesc pe această cale și să îl asigur că apreciem gestul. Practic, acest dar este rodul colaborării intense pe care o avem cu organizațiile și instituțiile culturale ale românilor din Cernăuți”, a arătat Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava.

Pictura urmează să fie înrămată și expusă în holul de la intrarea în Corpul A al Bibliotecii Bucovinei în locul unei fotografii care îl reprezintă tot pe I.G. Sbiera. Gabriel Cărăbuș a mai precizat că în toamna acestui an, dacă pandemia o va permite, intenționează să-l invite la Suceava pe Mihai Alisavetei, autorul picturii, pentru o întâlnire cu publicul și pentru a-și prezenta opera.