Poetul Ioan Mateiciuc și poeta Ioana Tătărușanu sunt invitați sâmbătă, 17 aprilie 2021, începând cu ora 16.00, la Seara de Poezie 4 (serie nouă), organizată de Casa de Poezie „Light of ink”, la Mefi Cafe – Mandachi Hotel & Spa. Moderatorii serii sunt Antonia Mihăilescu și Vlad Sibechi. Ei vor dialoga cu Ioan Mateiciuc despre volumul de poezii „anchilopoetica” (ilustrații de Ioniță Benea; prefață de Simona Modreanu, prezentare pe coperta a 4-a: Liviu Antonesei, cuvânt însoțitor pe coperta interioară: Andrei C. Șerban; redactor de carte: Gabriel Cheșcu), apărut în 2020 la Alexandria Publishing House (https://www.librariilealexandria.ro/ioan-mateiciuc).

Ioan Mateiciuc (n. 1986, Siret) a studiat Filosofie aplicată și Management cultural la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. Este director la Centrul Cultural „Mihai Teliman” din Siret. A debutat în anul 2010, în volumul colectiv „Antologia vinovatelor plăceri” la Festivalul Artelor din București. A publicat în 2012 volumul de poeme „open de dor” (Alexandria Publishing House), distins cu Premiul pentru debut al Societății Scriitorilor Bucovineni. În anul 2015 este inclus în antologia de poezie „Ziduri între vii” a clubului de lectură Zero+ de la Iași, iar în anul 2019 editează antologia de poeme “Zece ani” în cadrul festivalului de atitudine culturală Folkever.

Poeta Ioana Tătărușanu debutează la Seara de Poezie. Născută în anul 2001, la Iași, este studentă în anul I la Facultatea de Litere din București. În liceu, a fost redactor-șef al revistei Alecart. A participat la festivalurile Poets in Transylvania și Poezia e la Bistrița (ca jurnalist cultural). A citit poezie la Institutul Blecher și cenaclul Junimea din Iași. Publică, de asemenea, cronică literară în paginile revistelor de profil. Organizatorii evenimentului cultural transmit că toți participanții vor respecta protocolul Covid-19: mască, gel dezinfectant, distanțare socială.