Elevii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”Dumbrăveni au fost inițiați în tehnica încondeierii ouălor. La inițiativa preotului paroh Ionuț Agapi, de la Parohia Dumbrăveni II, Protopopiatul Suceava I, mai mulți copii de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din localitate, însoțiți de profesorii de religie Mihaela Dranca și Liviu Drobotă, au făcut primul pas în inițierea în tehnica străveche a încondeierii oului de Paști, conform http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/.

Preotul paroh Ionuț Agapi a dorit ca prin organizarea acestui atelier de creație să apropie mai mult copiii de Biserică, „pentru a insufla în inimile lor dragostea pentru frumoasele tradiții din preajma Sfintelor sărbători ale Învierii Domnului, pe care bunicii și străbunicii lor le păstrau cu multă pioșenie și bucurie duhovnicească”.

Conform sursei citate, scopul atelierului l-a constituit dezvoltarea abilităților artistice și încurajarea celor mici de a aprecia tradițiile străvechi și gustul pentru frumos. Atelierul a oferit elevilor posibilitatea de a vedea și a lucra cu instrumente specifice, toate posibile prin bunăvoința Irinei Iasinovschi. Pentru încondeiere s-a folosit ceară de albine naturală, încălzită în recipiente speciale. Copiii au aplicat ceara pe ou, realizând modele specifice sărbătorii pascale. După această etapă, a urmat vopsirea oului în mai multe culori.

Preotul paroh Ionuț Agapi a spus că atelierul se va încheia în ziua de sărbătoare a Sfântului Gheorghe când, după Sfânta Liturghie, copiii vor realiza o expoziție în biserică și vor primi daruri din partea parohiei ca apreciere a muncii și talentului lor.