Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, împreună cu ACS „Șomuz Fălticeni”, organizează sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 13,00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” din municipiul Fălticeni, ediţia a III-a a Memorialului „Mihai Vasilache”, competiţie la care sunt aşteptaţi să participe pugilişti de la cluburi din întreaga ţară.

„Iniţiat de ACS Şomuz Fălticeni la începutul anului 2019, Memorialul „Mihai Vasilache” s-a bucurat, încă de la prima ediţie, de un interes deosebit în peisajul pugilistic din zona Moldovei, promovând imaginea municipiului Fălticeni. Cele două gale organizate la Fălticeni au reunit cluburi cu tradiţie în boxul românesc, dar şi persoane implicate în promovarea acestui sport la nivel naţional. Având în vedere dorinţa de a asigura continuitate acestui eveniment, dar şi încurajarea activităţii secţiilor de box din Municipiul Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni sprijină această competiţie, suportând o parte din cheltuielile de organizare şi premiere”, a precizat prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Boxul este una dintre ramurile sportive care a adus Fălticeniului recunoaștere la nivel național și internațional.  Unul dintre sportivii de marcă în acest domeniu a fost regretatul pugilist Mihai Vasilache, care a cunoscut succesul atât pe plan sportiv, cât și antreprenorial. Mihai Vasilache a fost Campion Național al României la categoria semigrea, în anii 1987, 1988 și 1989. În memoria sa, secția de box ACS „Șomuz Fălticenui” a inițiat Memorialul „Mihai Vasilache”. Prima ediție a acestui eveniment pugilistic a fost organizată în februarie 2019, fiind primul eveniment de acest fel, după foarte mulți ani, care a readus la rampă și tinerii sportivi legitimați la secţiile de box ale cluburilor sportive din Fălticeni (ACS „Șomuz Fălticeni” și ACS „Nada Florilor”).