Poetul sucevean Mihai Sultana Vicol a fost recompensat cu marele premiu ”Eminescu”. S-a întâmplat la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie ”Mihai Eminescu”, care se desfășoară la Drobeta-Turnu Severin.

Inițiat de poetul Florian Copcea, acest festival este cel mai longeviv din țară, iar organizatorii au ținut ca și anul acesta manifestarea să aibă loc, în ciuda pandemiei sanitare cu care se confruntă omenirea. Au participat poeți și oameni de cultură din țară, dar au lipsit invitați din Serbia, care nu au putut ajunge din cauza Covidului. Cu acest prilej, la bustul poetului Mihai Eminescu din Băile Herculane a fost depusă o coroană de flori, după care cei prezenți au făcut deplasarea la Orșova, la Mănăstirea ”Sfânta Ana”.

Trebuie spus că acest locaș de cult a fost ridicat cu ajutorul marelui ziarist Pamfil Șeicaru. Aici, la mănăstire, au fost înmânate premiile de către organizatori, iar la final a avut loc un tedeum, ocazie cu care preoții au vorbit despre poezia religioasă a poetului național. De menționat că Mihai Sultana Vicol a mai obținut un premiu în cadrul acestui festival. Se întâmplat în urmă cu patru ani, când a fost recompensat cu premiul pentru jurnalism.