Dragnea a zburdat prin ”ciuma roșie”, alintul public cu care și-a procopsit partidul, fără opoziție internă. A călcat pe PSD ca pe un preș. Totul a curs, sub mustața lui, prin votul unanim al partidului devenit turmă. Cei câțiva inși care au avul curajul să-l contrazică, nu să-l ia de gât, au fost eliminați, maziliți scurt, sub votul fără fisuri al turmei din CEx.

”Am greșit prin lipsa de comunicare”, zice bățos, în televizor, un lider fără nume. Pe dracu! Ați comunicat, prin vocea lui Dragnea, sau calchiindu-i vorbe și gesturi, minciuni, iluzii, măgării.

De aproape trei ani vorbim doar despre modificarea legilor prin care marii hoți ai banului public să fie scutiți de răspunderi. Au ieșit, pentru Ordonanța 13, sute de mii de oameni în stradă. Ei v-au comunicat ceva. Nu i-ați auzit, nu i-ați văzut, ascultând supuși doar ce zice pușcăriașul, pe atunci doar pușcăriabilul cu o candamnare și alte trei (treizeci?!) dosare de corupție pe rol. Ați tremurat în fața lui, i-ați lins tălpile și ați votat orbește tot ce a ordonat.

Când cei câțiva inși care i s-au împotrivit au fost propuși spre mazilire, ați votat excluderea lor în UNANIMITATE. Până ieri vă erau colegi și chiar prieteni.

Profilul de Stalin care se contura tot mai limpede sub privirea voastră căpăta noi adânciri de tuș prin râvna de a-i fi pe plac. Viteaza Dăncilă, ieșită virgină de sub stăpânirea sultanului, ia măsuri și devine guralivă cu vorbele ei, ceea ce pare o minune. Dar acum câteva zile, vitejia de a spune că va vota la refendumul confirmat de popor și boicotat de Dragnea s-a veștejit în câteva ceasuri. N-am zis ce-am zis!, s-a pocăit ea.

Umilința somnolentă în fața unuia care începuse să se creadă invincibil și nemuritor a primit șocul votului popular. Votul celor disprețuiți în țară și străinătate este răspunsul ferm care a pus capăt unui coșmar. Coșmarul a fost pușcăriașul de azi și, în egală măsură, lașitatea voastră.

Nu știu cine vă va spăla de vina lașității, fiindcă la pușcărie nu se intră pentru asta, iar iluzia că românii iartă și uită rămâne o iluzie.

În concluzie, nu lipsa comunicării a băgat PSD în groapă, iar dacă vă culcați cu amanta asta în brațe, vă păcăliți ireversibil.