O elevă a Liceului cu Program Sportiv Suceava a fost distinsă cu Premiul Special în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Francofonă „Francochanson”, eveniment ce a avut loc în perioada 19-20 martie, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

110 elevi din 12 judeţe şi din Republica Moldova s-au înscris în cursa pentru un premiu, suceveanca Alexandra Georgiana Boştiogfiind laureata secţiunii Liceu.

Tânăra a interpretat remarcabil două piese, una în limba franceză, iar cealaltă în limba română, fiind coordonată de prof. dr. Loredana Gabriela Mititiuc Şveica, aceasta din urmă fiind de asemenea recompensată cu o diplomă de excelenţă.

„La secţiunea Liceu au participat circa 60 de concurenţi, juriul acordând cinci premii, dintre care unul a fost câştigat de Alexandra”, a subliniat Loredana Gabriela Mititiuc Şveica.

Juriul alcătuit din personalităţi române şi franceze a punctat calitatea repertoriului, a textului, a muzicii şi a interpretării, adaptarea textului şi a liniei melodice la vârsta solistului, calităţile vocale, timbrul, dicţia, frazarea, prezentarea, originalitatea etc.

Potrivit organizatorilor, „Francochanson îşi propune să descopere noi talente interpretative, să încurajeze activitatea de educaţie muzicală a tinerilor oferindu-le o alternativă de promovare a francofoniei şi de asimilare a elementelor specifice limbii şi culturii franceze, de dezvoltare a creativităţii şi spiritului de competiţie”.

Festivalul de Muzică Francofonă „Francochanson” este organizat de Asociaţia Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Centrul Județean pentru Cultură şi Artă Buzău şi Inspectoratul Şcolar Buzău.