Asociaţia Proiect Pro Europa Vatra Moldoviţei este în căutarea a 20 de voluntari care să se implice în proiectul „Laboratorul de învăţare alternativă”, ce se va desfăşura în cinci şcoli din comuna Vatra Moldoviţei. Pe perioada a 10 luni, voluntarii vor fi implicaţi într-un program coerent, structurat şi complex de învăţare alternativă pentru copii şi tineri (de tip mentorat profesori-elevi, tutoriat elevi-elevi şi coaching), de dezvoltare personală şi profesională şi de stimulare a performanţelor şcolare, centrat pe nevoile individuale de formare ale fiecărui copil, pe descoperirea abilităţilor şi dezvoltarea competenţelor europene.

„Activităţile vor fi de tip laborator, respectiv de învăţare prin descoperire, care se bazează pe problematizare, investigare, cercetare, pe experienţa directă şi concretă, creativă. O învăţare euristică ce urmăreşte să antreneze copilul în procesul instruirii, să-i arate cum să înveţe, să-l ajute pentru învăţarea ulterioară, să-l transforme treptat într-un <gânditor creativ>”, ne-au spus organizatorii.

Mai multe detalii puteţi obţine accesând www.hartavoluntariatului.ro. Persoanele interesate potaplica până pe 30 septembrie. Proiectul „Laboratorul de învăţare alternativă” se va desfăşura până pe 31 mai 2017.