Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de omor după ce i-a aplicat mai multe lovituri unui italian în vârstă de 65 de ani. S-a întâmplat într-o locuinţă din comuna Vama, totul plecând de la rivalitatea celor doi pentru aceeaşi femeie. 

Suceveanul este actualul concubin al unei localnice, care, a rezultat din cercetări, a fost în trecut iubita italianului. Acesta din urmă ar fi venit pe neanunţate la Vama, pentru a se reîntâlni cu fosta iubită, şi a stârnit furia suceveanului. Interesant este că magistraţii Tribunalului Suceava nu au admis arestarea preventivă a inculpatului şi au dispus doar arestul la domiciliu faţă de acesta. Suspectul de omor susţine că a fost într-un soi de autoapărare, pentru a-şi apăra iubita de italianul care o tot căuta de câteva zile.

 

Scenariul agresiunii: italianul a fost lovit de mai multe ori cu picioarele în cap

Fapta s-a petrecut pe 22 octombrie, în jurul orei 22.00. Inculpatul, Revelino Pleşa, se afla la Vama, la locuinţa iubitei sale, Virginia F., în vârstă de 35 de ani. Cei doi locuiau împreună de ceva vreme, însă liniştea cuplului a fost întreruptă brusc de apariţia italianului Antonio S., în vârstă de 65 de ani. Bărbatul este din provincia Salerno, Italia, iar la barul pe care îl deţinea în Italia a fost angajată pentru o perioadă tânăra din comuna Vama. Aşa ar fi ajuns cei doi să aibă o relaţie, pe care însă tânăra a încheiat-o după ce s-a întors acasă.

Din ancheta ofiţerilor de poliţie specialişti în investigaţii criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că sâmbătă seară Revelino Pleşa a exercitat acte de violenţă multiple asupra italianului, aplicându-i lovituri cu picioarele în zone vitale ale corpului, în special în faţă. Victima a suferit multiple plăgi, toate la nivelul feţei, ochilor, piramidei nazale şi la nivel mandibular.

Suspectul de omor a fost mai întâi reţinut 24 de ore, după care procurorul de caz de la Parchetul de lângă Tribunalul Suceava a solicitat arestarea preventivă a inculpatului. Magistraţii Tribunalului Suceava au stabilit că pentru această fază a anchetei măsura arestului la domiciliu este suficientă. Revelino Pleşa are interdicţie de a părăsi domiciliul ales din municipiul Suceava şi trebuie săse prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat. De asemenea, acestuia i s-a interzis să comunice, pe orice cale, cu femeia care a fost martoră la altercaţia terminată tragic. 

Procurorii şi poliţiştii continuă ancheta, pentru a stabili toate împrejurările  în care a fost comisă fapta şi încadrarea juridică exactă a acesteia.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.