Etapa finală a modernizării zonei centrale a Sucevei ar urma să se încheie săptămâna aceasta, odată cu efectuarea marcajelor rutiere pe strada Ştefan cel Mare, pe porţiunea cuprinsă între Parcul Central şi magazinul Bucovina.

Zona respectivă a fost modernizată anul acesta, prin turnarea a 3.320 de mp de covor asfaltic, montarea a aproape 2.300 de mp de pavele şi a peste 1.400 ml de borduri, mici şi mari. În plus, au fost amenajate spaţii verzi şi 82 de locuri de parcare.

„Mai avem şi de marcat în zonele modernizate anul acesta, am vrut să facem acest lucru sâmbătă, ne-am pregătit, am scos maşinile, dar vremea s-a înrăutăţit. Pe strada Ştefan cel Mare vom face marcaje pentru parcări în spic, astfel încât să fie disponibile cât mai multe locuri de parcare”, a spus edilul sucevean Ion Lungu, care a solicitat firmelor care lucrează cu municipalitatea să profite la maxim de zilele frumoase care mai sunt, pentru a finaliza lucrările de asfaltare şi marcare din oraş.

Odată cu modernizarea străzii Ştefan cel Mare, pe care sunt situate cele mai multe instituţii şi totodată, câteva din clădirile cele mai reprezentative din oraş – Palatul Administrativ, Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, dar şi sediile unor instituţii financiare importante – BRD, BCR, BNR, se încheie proiectul de schimbare la faţă a zonei centrale, început odată cu amenajarea parcărilor subterane.

Faza a II-a a proiectului “Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare străzi, pietonal şi iluminat”, a cuprins lucrări în valoare de 1.575.580 lei fără TVA, pentru tronsonul cuprins de la intersecţia cu strada Mitropoliei până la intersecţia cu str. Ana Ipătescu.