În cadrul Primăriei Suceava va funcţiona în curând un grup de lucru pentru organizarea acţiunilor şi manifestărilor din anul 2018, când va fi aniversat un secol de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Primarul Ion Lungu a precizat că echipa va avea în componenţă funcţionari din primărie şi consilieri locali, care vor fi desemnaţi printr-o hotărâre a deliberativului local.

O primă etapă a demersurilor pentru organizarea manifestărilor de anul viitor va avea loc pe 3 februarie, de la ora 12.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, unde se va desfășura o întâlnire pe tema pregătirii Centenarului Unirii.

Invitaţia de participare la eveniment a edilului sucevean a fost primită din partea șefului Departamentului CENTENAR, fălticeneanul Florin-Daniel Șandru.

„Vom veni cu o viziune a municipalităţii, după care vom intra în asociere cu Universitatea, Consiliul Judeţean şi cu departamentul specializat al Guvernului României”, a adăugat Ion Lungu.

Departamentul CENTENAR a fost constituit în cadrul aparatului de lucru al premierului, cu menirea de a coordona la nivel naţional pregătirea, organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi încheierii Primului Război Mondial.

Acesta trebuie să supună spre aprobare prim-ministrului, pe baza propunerilor formulate de ministerele şi autorităţile publice implicate, manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.