Pentru cei aproximativ 7.000 de elevi suceveni ai claselor a XII-a vineri a fost ultima zi de cursuri, tot vineri încheindu-se şi înscrierea pentru examenul de bacalaureat. Final de liceu a fost şi pentru cei circa 450 de elevi din clasele a XIII-a, de la seral şi frecvenţă redusă.

Pregătirile pentru examenul maturităţii au intrat în linie dreaptă, absolvenţii având la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a recapitula materia aferentă probelor de examinare.

Elevii celorlalte clase, cu excepţia celor de a VIII-a, vor intra în vacanţă începând cu data de 16 iunie. Pentru elevii care vor încheia în acest an ciclul gimnazial, anul şcolar se termină la data de 9 iunie.

Bacalaureatul 2017 începe în data de 6 iunie, cu examenul oral de limba română, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie, potrivit calendarului examenului.

În zilele de 8 şi 9 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 9, 12 şi 13 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale. Cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi verificate în perioada 14-16 iunie.

Pe 26 iunie, liceenii sunt aşteptaţi la probă scrisă la limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie - proba obligatorie a profilului  (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele, până la ora 16:00, şi vor putea fi depuse  contestaţiile (între orele 16:00 şi 20:00). Pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2017 va începe în data de 11 iulie, cu înscrierea candidaţilor.