O amplă acţiune a poliţiştilor rutieri în zona Rădăuţi s-a lăsat cu dosare penale şi amenzi substanţiale. Acţiunea s-a derulat timp de 8 ore, de sâmbătă seară la ora 18.00 şi până duminică la ora 02.00, şi a fost generată de faptul că existau mai multe plângeri prin care autorităţile locale sesizau că un număr tot mai mare de şoferi se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Informaţiile s-au adeverit în mare parte, astfel încât poliţiştii i-au „ars” pe cei vinovaţi. Unul dintre cei opriţi în trafic pentru control chiar în municipiul Rădăuţi avea o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal, la fel cum s-a întâmplat şi cu o tânără de 22 de ani, din Rădăuţi. Aceasta a băut înainte de a se urca la volan, iar la Burla autoturismul pe care îl conducea, marca Ford Mondeo, a derapat şi a intrat într-un gard pe care l-a distrus parţial. Şoferiţa a fost supusă testării cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz de şofer care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice s-a înregistrat la Marginea. Un bărbat de 33 de ani care conducea un Ford Transit a fost oprit pentru control, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, şoferul avea şi suspendat dreptul de conducere a vehiculelor pe drumurile publice, motiv pentru care faţă de el s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus măsura controlului judiciar.

Tot fără permis de conducere a fost prins la volan un tânăr de 21 de ani din Dorneşti. Acesta a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism marca BMW şi avea permisul suspendat.

În total, în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au întocmit opt dosare penale, din care patru pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice. S-au aplicat şi 22 de amenzi, în valoare totală de aproape 10.000 de lei.