Un tânăr în vârstă de 20 de ani a încasat un pumn în plină figură, în centrul Sucevei, agresorul fiind un alt tânăr de 20 de ani, coleg cu victima la Facultatea de Istorie-Geografie din cadrul univrsității sucevene. Agresiunea s-a petrecut luni, în jurul orei 17.30. La acea oră, printr-un apel la 112, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Ștefan Semian, de 20 de ani, care a reclamat că a fost lovit în timp ce se deplasa pe strada Petru Rareș, în zona Autogării. Tânărul a relatat că venea de la sala de forță spre domiciliu și s-a întâlnit cu un coleg de facultate, Valeriu Zaharia, care, fără nici o explicație, l-a lovit cu pumnul în zona ochiului. Tânărul avea o leziune occipitală evidentă, fiind îndrumat pentru tratament medical.

Audiat de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, tânărul agresat a declarat că îl cunoaște bine pe agresor, fiind colegi de an, în grupe diferite, la aceeași facultate. Cei doi au recunoscut că au mai avut anterior conflicte verbale.

Ștefan Semian le-a declarat polițiștilor că agresorul a vrut să-i smulgă telefonul, reclamând o tentativă de tâlhărie. Tânărul se declară nemulțumit că polițistul care l-a audiat nu i-a luat în seamă această declarație și l-a avertizat că se poate alege cu dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Pe de altă parte, la momentul agresiunii nu au fost martori, astfel că varianta unei tentative de tâlhărie va fi foarte greu de probat. În aceste condiții, cel puțin în această fază a anchetei, polițiștii continuă ancheta pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. Polițiștii așteaptă pentru continuarea cercetărilor certificatul medico-legal care să indice numărul de zile de îngrijiri medicale de care are nevoie tânărul.