Tânărul în vârstă de 25 de ani acuzat că i-a smuls telefonul unui alt tânăr care se afla în staţia de autobuz de lângă Gara Burdujeni, faptă comisă săptămâna trecută, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pus sub acuzare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.

După administrarea probatoriului, poliţiştii judiciarişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au ajuns la concluzia că fapta comisă de Ioan Akbar Biriş, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Fălticeni, se încadrează la infracţiunea de tâlhărie calificată. Tânărul de etnie romă a fost introdus în arest încă de marţi seară, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În noaptea de 7 spre 8 iulie, în jurul miezului nopţii, poliţiştii de la Secţia Burdujeni au fost sesizaţi de un tânăr de 21 de ani, din Vereşti, care a relatat că în timp ce se afla în staţia amintită mai sus un tânăr de etnie romă s-a apropiat de el şi i-a smuls telefonul din mână, după care a fugit.

Poliţiştii l-au găsit pe suspect în aceeaşi noapte, într-o sală de jocuri. Asupra lui Akbar Biriş, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost găsit telefonul furat.

Akbar Biriş a fost încătuşat şi dus în sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni. Acolo, tânărul s-a manifestat violent şi a spart un geam, ameninţând că se mutilează.