Cu sprijinul a numeroşi oameni inimoşi, Liliana Cercel, femeia din Vatra Dornei care de 20 de ani este imobilizată într-un scaun cu rotile, în urma unui accident, este foarte aproape de a-şi vedea visul împlinit – să se mute în casă nouă, să stea la parter, de unde să poată ieşi din casă când vrea, fără să fie nevoie să mai fie purtată pe braţe, adică să depindă mereu de cineva. Cazul ei, prezentat în luna iulie în Monitorul de Suceava, fiind preluat apoi şi de o televiziune naţională, a mişcat inimile a sute de oameni, care au ajutat-o cum a putut fiecare – cu materiale de construcţii, o uşă, un geam, câţiva saci de ciment, de var, dar şi cu bani, din care au fost plătite echipele de muncitori şi restul materialelor necesare.

Acum, lucrările de amenajare interioară a casei bătrâneşti care i-a fost oferită de Primăria Vatra Dornei se apropie de final.

„Mai avem nevoie de un boiler electric, pentru a-i asigura apa caldă, mobilier, dar şi de fonduri sau materiale de construcţii pentru faţada clădirii, eventual şi izolarea termică exterioară. Am adus-o recent să vadă ce s-a făcut la viitoarea ei casă, plângea de fericire şi le mulţumea celor care au făcut atât de multe pentru a o ajuta”, a povestit Andrei Viorel, tânărul care a iniţiat campania de ajutorare a femeii în vârstă de aproape 50 de ani, care a fost impresionat de povestea de viaţă a acesteia şi de suferinţele prin care trece pentru a se bucura din când în când de mângâierea unei raze de soare, de albastrul cerului sau de verdele ierbii. Până când casa ei va fi finalizată, femeia stă încă în prima locuinţă socială, undeva la etaj, unde trebuie să coboare o serie de scări înguste şi abrupte, ceea ce nu poate face fără ajutorul cuiva, care să o poarte în braţe.

Crescut în centrele de plasament, la fel ca și Liliana Cercel, Andrei Viorel este cunoscut și ca inițiator al campaniei de ajutorare a copiilor din Casa Vladimir, din Vatra Dornei.

Cu puţin ajutor, Liliana Cercel s-ar putea muta în noua ei locuinţă, adaptată nevoilor ei, chiar de luna viitoare, sau cel târziu înaintea sărbătorilor de iarnă.

Cei care vor să contribuie cu ceva pentru a face fericită o femeie care a suferit prea mult deja o pot face prin donarea de materiale de construcţii, contactându-l direct pe iniţiatorul campaniei, la nr. de telefon 0742 707 196, sau prin donaţii băneşti, în contul bancar RO55RNCB0234108170260001 deschis la BRD pe numele Coţofanu Andrei Viorel.