Un şofer care se deplasa la volanul unui autoturism, ieri dimineaţă, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, în Pasul Tihuţa, într-o zonă în care diferenţa de nivel faţă de carosabil este foarte mare. Maşina a plonjat de pe carosabil în jur de 30 de metri, răsturnându-se de mai multe ori. Pompierii deplasaţi la faţa locului au găsit maşina în pădure, răsturnată. Din fericire, conducătorul auto nu a păţit nimic, refuzând să fie transportat la spital.

Accidentul s-a petrecut în partea din judeţul nostru a Pasului Tihuţa.   

La faţa locului au intervenit pompieri de la Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului, cu un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD, dar şi un echipaj de descarcerare de la Punctul de Lucru Poiana Stampei al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Ceea ce atrage atenţia este că accidentul de ieri este al patrulea, în mai puţin de o săptămână, cu maşini care se răstoarnă pe DN 17, în zona de la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud şi până la Poiana Stampei.

Au fost mai întâi, la finele săptămânii trecute, două accidente cu tiruri răsturnate, din care unul a plonjat tot la o diferenţă mare de nivel şi a fost distrus în totalitate. A urmat apoi un autoturism care s-a răsturnat pe raza satului Căsoi, comuna Poiana Stampei.

Toate cele patru accidente au în comun şi un aspect pozitiv, anume că nu au fost victime, şoferii scăpând fie nevătămaţi, fie cu leziuni uşoare, care nu le-au pus viaţa în pericol.