Agentul Diana Mihaela Tătaru, de la Secţia 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a încercat să se disculpe pentru că a refuzat să conducă Logan-ul de serviciu şi a aruncat pe piaţă o versiune potrivit căreia nu avea atestatele necesare. În ceea ce priveşte atacul de panică pe care l-a avut când i s-a cerut să ducă Logan-ul la verificare, poliţista a spus că s-a ajuns în această situaţie pentru că şeful Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti ar fi ţipat la ea.

Declaraţiile au fost făcute de Bogdan Bănică, liderul sindicatului Diamantul Suceava, care a confirmat ieri pentru Monitorul de Suceava punctul de vedere care o priveşte pe Diana Mihaela Tătaru.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, am cerut un punct de vedere oficial şi din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, instituţie la care Diana Mihaela Tătaru a fost angajată pe 1 iunie 2016, din sursă externă, după susţinerea mai multor probe.

„Pe data de 8 iunie 2017, agentul Diana Mihaela Tătaru avea toate avizele necesare pentru a conduce un autoturism MAI, mai exact aviz psihologic, testare rutieră şi aviz medical”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De altfel, înainte de a publica materialul anterior, din data de 4 octombrie 2017, în virtutea unei corecte informări a opiniei publice, am contactat-o telefonic pe poliţista Tătaru pentru ca aceasta să-şi poată exprima un punct de vedere. Ne-a precizat că se va consulta cu liderul de sindicat şi va reveni cu poziţia ei despre incidentul din 6 iulie 2017.

Nu s-a mai întâmplat acest lucru, dar după apariţia materialului în paginile cotidianului Monitorul de Suceava a sunat şi a cerut să transmită un punct de vedere. Nu a făcut-o nici de această dată, iar ulterior a revenit cu un nou telefon şi a precizat că poziţia oficială poate fi luată de pe un site, ocazie cu care i s-a comunicat din nou că dacă doreşte să-şi exprime poziţia poate folosi adresa de e-mail care i s-a comunicat în prima fază.

Pentru că era extrem de vehementă la telefon, am dorit să aflăm şi punctul de vedere al IPJ Suceava, iar răspunsul oficial pe care l-am primit nu lasă loc de interpretări: la data de 6 iulie 2017 agentul Diana Mihaela Tătaru putea conduce autovehiculele MAI.

Apare întrebarea firească: De ce a refuzat să urce la volanul Logan-ului, dar ulterior a folosit autovehiculul marca BMW X3, proprietate personală sau a părinţilor, aspect care contează prea puţin?

 

Ce s-a petrecut pe 6 iulie 2017

Incidentul care a dus la apariţia articolului de presă de săptămâna trecută s-a petrecut pe data de 6 iulie 2017. În acea zi, agentul Diana Mihaela Tătaru a făcut un atac de panică în momentul în care i s-a cerut să ducă autoturismul marca Logan, din dotarea secţiei, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava pentru efectuarea unei revizii.

În atari condiţii, la faţa locului a fost chemată o ambulanţă de la Rădăuţi, iar echipajul medical a consultat-o şi ar fi ajuns la concluzia că nu se impune transferul la spital. Totuşi, poliţista a insistat că vrea să fie consultată şi de un medic, astfel încât a fost transferată la unitatea spitalicească din Rădăuţi.

Verdictul dat de echipajul de pe ambulanţă a fost confirmat şi la spital, iar poliţista a plecat înapoi la locul de muncă, se pare transportată de aceeaşi ambulanţă cu care venise de la Gălăneşti.

Potrivit declaraţiei liderului de sindicat Bogdan Bănică, poliţista a fost diagnosticată la spitalul din Rădăuţi cu „sindrom vertiginos acut (ameţeală), tahicardie şi spasmofilie”, care au venit în urma discuţiei aprinse cu şeful Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, subcomisarul Marius Ciotău. Mai exact, acesta ar fi ţipat la subordonata sa şi ar fi încercat s-o oblige să urce la volanul Logan-ului, fapt care a avut drept consecinţă solicitarea intervenţiei ambulanţei şi a echipajului medical.

Referitor la situaţia din 6 iulie 2017 trebuie spus că a fost înaintat un raport la Secţia Control Intern din cadrul IPJ Suceava, care i-a audiat pe toţi poliţiştii de la Secţia din Gălăneşti, mai puţin pe Diana Mihaela Tătaru.

Între timp, Diana Mihaela Tătaru l-a reclamat pe subcomisarul Ciotău pentru hărţuire şi le-a cerut celor din conducerea IPJ să-i apere onoarea care ar fi fost afectată după articolul de săptămâna trecută din Monitorul de Suceava.