Polițiștii de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat duminică, în plină zi, patru bărbați care transportau de la frontiera de stat spre interiorul țării colete de țigări. Cei patru au abandonat țigările și au încercat să fugă, însă au fost prinși după o urmărire în cadrul căreia s-au tras și patru focuri de armă. 

Duminică, în jurul orei 13.00, echipajul de Poliție de Frontieră desfășura activități de control specifice, iar pe direcția localității Vicovu de Sus, la frontieră, a observat patru persoane suspecte.

După ce fugarii nu au respectat somațiile verbale și au fugit, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical  

„În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea celor patru persoane, care au fost identificate ca fiind cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite patru colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma inventarierii baxului a fost confiscată cantitatea de 4.250 de pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 50.000 de lei. 

Pe numele celor patru au fost deschise dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În baza acordului de readmisie încheiat între comunitatea U.E. și Ucraina, cei patru cetățeni ucraineni au fost predați de polițiștii de frontieră români autorităților de frontieră ucrainene.

Cu o zi înainte, pe 14 septembrie, tot polițiștii de la Sectorul de Poliție de Frontieră Vicovu de Sus au descoperit abandonate, într-un lan de porumb, în apropierea frontierei de stat, 1.000 de pachete de țigări marca Marble Red de provenienţă  ucraineană.