În zilele premergătoare Zilei Naţionale a României, la sediul ISU ”Bucovina” Suceava au avut loc mai multe acţiuni. După o expunere a istoriei evenimentelor legate de Marea Unire, inspectorul-şef, generalul de brigadă Ion Burlui, a schimbat tresele de pe umerii a nouă militari, opt dintre aceştia fiind avansaţi în gradul următor înainte de termen, pentru merite deosebite, iar un subofiţer a trecut în corpul ofiţerilor, în urma promovării examenului susţinut. Astfel, locotenent-colonelul Gheorghe Gagiu a fost avansat la gradul de colonel, iar căpitanul Ilie Șveduneac a fost avansat la gradul de maior. În timpul ceremoniei, plutonierul major Ionuţ Tărăboanţă a fost avansat la gradul de sublocotenent, iar plutonierul adjutant Viorel Vologa a fost avansat la gradul de plutonier adjutant-şef.

Plutonierii majori Costel Aioanei, Cătălin Chiriluş, Florin Juravle, Valentin Ursan şi Gabriel Şorodoc au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant. Tot cu această ocazie, generalul de brigadă Ion Burlui a înmânat „Distincţia de serviciu” colonelului Costică Ghiaţă şi „Placheta onorifică a IGSU” plutonierului adjutant Radu Bîrleanu, pentru aprecierea faptelor deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate sau în sprijinul acestora și a rezultatelor meritorii obţinute în activitatea desfăşurată. De asemenea, plutonierul major Martinian Ţîcşa a primit Emblema de merit „Acţiuni umanitare” clasa a III-a, pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţiile în situaţii de urgenţă, iar plutonierului adjutant-şef Cristi Grămadă i-a fost înmânată Medalia de onoare a inspectoratului.

Nu în ultimul rând, inspectorul-şef a înmânat diplome de merit pentru aproape 100 de militari din întregul Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava, în semn de apreciere a modului în care, prin activităţile desfăşurate, spiritul de disciplină şi ataşamentul manifestat faţă de profesie, aceştia au contribuit la slujirea interesului naţional.