Premierul României, Mihai Tudose, a vorbit, la Antena 3, despre posibilitatea construirii unei autostrăzi sau a unui drum expres rapid de la Suceava către Buzău şi spre Bucureşti. Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Tudose a spus că dacă actualul Guvern va fi lăsat să facă ceea ce îşi propune, „vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani”. Tudose a spus că Executivul a creat premisele pentru ca 2018 să fie un an al investiţiilor, o sumă importantă urmând să fie alocată pentru infrastructura rutieră. „Dacă reuşim să implementăm ceea ce avem în plan, dacă suntem lăsaţi să facem, vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani. O autostradă de la Ungheni la Iaşi pe Valea Oituzului şi până la Braşov, şi de acolo să se conecteze cu restul reţelelor pentru a putea ieşi din ţară pe acel traseu, sau să ajungem la Bucureşti”, a spus premierul României. El a făcut referire şi la zona de Nord a ţării, vorbind despre un drum rapid, într-o primă fază, sau o autostradă, de la Suceava spre Buzău şi mai departe spre Bucureşti. „Trebuie să vedem cum închidem negocierile, pentru un drum expres sau o autostradă care să plece din nordul ţării, de la Suceava, să ajungă la Focşani, şi de acolo o parte să se ducă spre Buzău şi Bucureşti, şi o parte, de la Focşani spre Constanţa şi Tulcea”, a explicat Mihai Tudose la Antena 3. 

El a mai spus că în plan este şi construcţia unei autostrăzi despre care nu s-a mai vorbit, de la Bucureşti, prin Sudul ţării, prin Craiova şi mai departe spre Timişoara.

Tudose a spus că toate aceste proiecte sunt discutate deja cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi cu Banca Mondială, urmând să fie puse în practică încă de anul acesta. „Ne apucăm de treabă. Am vorbit şi la Bruxelles. Au fost colegii mei şi au vorbit. O să mergem şi noi să vorbim cu domnul preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, şi să ne apucăm să le implementăm. Dacă le pornim nu le mai opreşte nimeni”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a spus că valoarea investiţiilor în infrastructura rutieră ar urma să se ridice la suma de zece miliarde de euro.