Fostul lider al PMP Suceava, Corneliu Popovici, a anunţat, ieri, că 64 de președinţi de organizaţii locale PMP din judeţ solicită retragerea sprijinului politic acordat celor doi consilieri locali ai acestui partid din municipiul Suceava. În cauză este vorba despre viceprimarul Sucevei Marian Andronache și consilierul local Constantin Munteanu. În cursul zilei de ieri, atât Corneliu Popovici, în calitate de fondator al PMP Suceava, cât și secretarul general adjunct al organizaţiei, Ioan Cozorici, au transmis două informări în care precizau că nu mai puţin de 64 de președinţi de filiale locale din judeţ, din totalul de 81, au semnat un memoriu prin care se solicită conducerii centrale a partidului retragerea sprijinului politic pentru Marian Andronache și Constantin Munteanu.

Ioan Cozorici a precizat că această solicitare s-a făcut ţinând cont de situaţia conflictuală creată în partid în ultimele două luni, plecând de la nerespectarea de către cei doi a unei hotărâri a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Suceava. „Solicitarea are ca temei nerespectarea hotărârii  nr. 5 din 23 noiembrie 2017 a CEJ a PMP Suceava, care prevede ca aleșii locali ai PMP să adopte poziţii ferme de respingere a majorării taxelor și impozitelor către locuitorii judeţului. Cei 64 de semnatari ai memoriului consideră că retragerea sprijinului politic celor doi este singura soluţie ca partidul să rămână unit, să rămână independent în acţiunile politice, așa cum a fost el conceput de la înfiinţare”, a spus Cozorici.

 

Corneliu Popovici anunţă că atât el, cât și cei 64 de președinţi de filiale locale vor demisiona din partid dacă celor doi nu li se retrage sprijinul politic

La rândul său, Corneliu Popovici a transmis o adresă Consiliului Executiv Naţional al PMP și Consiliului Naţional al partidului prin care informează aceste foruri de conducere despre decizia celor 64 de președinţi de filiale locale. Corneliu Popovici a arătat că face acest demers în calitate de fondator al PMP Suceava și de fost președinte, ales, al organizaţiei judeţene. „Vreau să arăt că încă de la înfiinţarea acestui partid am ţinut ca această construcţie să fie una independentă în acţiunea politică nesubordonată PNL și PSD. Până la alegerile locale din iunie 2016, ne-am păstrat acest obiectiv, lucru care însă nu s-a mai întâmplat după această dată. Din păcate, astăzi nu mai putem vorbi de acest obiectiv al partidului de a acţiona independent. Persoane în care am avut încredere că sunt loiale partidului și care astăzi au funcţii publice în administraţie doresc cu orice preţ să execute o comandă a PNL, și anume de a îngenunchea partidul liberalilor suceveni”, se arată în adresa transmisă de Corneliu Popovici.

El a precizat că acest lucru s-a văzut în ultimul an de activitate a partidului, mai precis în data de 28 noiembrie 2017, când contrar unei decizii a Consiliului Executiv Judeţean a PMP de a nu se asocia cu majorările de taxe și impozite, cei doi aleși locali ai acestui partid în Consiliul Locali Suceava au votat împotriva hotărârii luate în CEJ a PMP și pe care și ei au susţinut-o iniţial în ședinţa din 23 noiembrie 2017.

Corneliu Popovici susţine că decizia celor doi aleși locali ai PMP  a afectat grav imaginea partidului nu numai la nivel local, ci și la nivel de judeţ. „Mai mult, la ședinţa din 11 decembrie 2017, în prezenţa președintelui interimar al organizaţiei judeţene a PMP nu s-a dorit a fi pus în discuţie acest subiect. Văzând acest lucru, un număr de 64 de președinţi de organziaţii locale din totalul de 81 de organizaţii PMP din judeţ s-au declarat nemulţumiţi și au adresat un memoriu atât Consiliului Executiv Naţional, cât și Consiliului Naţional Mișcarea Populară, în care au cerut ridicarea sprijinului politic celor doi aleși locali care au încălcat prevederile statutului. În cazul în care cele două foruri de conducere nu vor trata statutar acest demers, cei 64 de președinţi vor considera că nu se  mai regăsesc în partid”, a spus Popovici. El a declarat că în momentul de faţă există o problemă din punct de vedere al unităţii și stabilităţii partidului, motiv pentru care dacă nu se vor lua măsurile solicitate pentru ridicarea sprijinului politic acordat celor doi aleși locali, atât el cât și cei 64 de lideri locali ai PMP își prezintă demisia.

 

PMP Suceava a transmis că „unii colegi își desfășoară activitatea în afara limitelor jocului democratic”

Contactat telefonic, Marian Andronache a spus că poziţia oficială a PMP Suceava este exprimată printr-un comunicat transmis de Biroul de presă al organizaţiei judeţene. În comunicat se precizează că „unii colegi” își desfășoară activitatea în afara limitelor jocului democratic. „Organizaţia Judeţeană a PMP Suceava regretă faptul că unii colegi înţeleg să își desfășoare activitatea în afara limitelor jocului democratic și adoptă atitudini și comportamente denigrante care afectează grav imaginea PMP. Precizăm că Organizaţia Judeţeană a PMP Suceava se află în plin proces de organizare a alegerilor pentru conducerea legitimă a organizaţiei și orice știri sau informaţii care sunt prezentate opiniei publice în aceste zile de către unele persoane care acţionează fără acceptul ori girul conducerii interimare au drept scop unic defăimarea partidului și discreditarea membrilor care se ocupă de bunul mers al organizaţiei în limitele statutului și ale regulamentului de funcţionare al PMP”, se precizează în comunicatul de presă.

De precizat că viceprimarul Sucevei Marian Andronache și-a anunţat deja intenţia de a candida pentru președinţia Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP. În momentul de faţă, președinte interimar al organizaţiei judeţene este deputatul Eugen Tomac.