Un nou magazin marca Flex Shoes a fost deschis în aceste zile aproape de intrarea în Bazar, având o ofertă importantă de încălţăminte pentru toate gusturile şi buzunarele. Acesta este cel de-al patrulea magazin deschis de firma suceveană, specializată în comercializarea încălţămintei de calitate produsă în România, după ce în urmă cu cinci ani a deschis primul magazin în Centrul Comercial Zimbrul şi alte două magazine la începutul anului trecut, în Piaţa Mică şi aproape de intersecţia Nordic din oraş.

 

O veche tradiţie de familie, continuată de cel care conduce astăzi magazinele Flex Shoes

Gabriel Hostiuc, cel care conduce magazinele Flex Shoes din Suceava, este continuatorul unei tradiţii de familie în ceea ce priveşte confecţionarea încălţămintei, tatăl lui învăţând această meserie ca ucenic, de la vârsta de 13 ani. În afara fabricilor mari, cu mii de muncitori, producţia de încălţăminte se făcea atunci, în anii ‘70-‘80 şi în cadrul unor ateliere mici, cu câţiva angajaţi, conduşi de maiştri în vârstă, dar cu multă experienţă în modelarea pielii pe calapod, cusutul ei şi finalizarea produsului de încălţăminte. Marfa se vindea pe capota maşinii, prin pieţe, bazar, producătorii fiind şi cei care o comercializau pe pieţele din ţară.

Produceau câteva zeci de perechi, se duceau la piaţă şi le vindeau până la ultima. Astăzi lucrurile s-au schimbat şi Gabriel Hostiuc a simţit că pentru a vinde câteva perechi trebuie să ai o diversitate de câteva mii de perechi. A organizat şi dezvoltat astfel veriga de distribuţie în domeniu, marfa produsă de multe firme de prestigiu din ţară, dar şi cea produsă de familie constituind obiectul de activitate al firmei Flex Shoes, în cele câteva magazine deschise în Suceava.

 

Încălţăminte pentru toate gusturile în magazinele firmei sucevene

Magazinele Flex Shoes sunt axate mai mult pe încălţăminte de damă, aproximativ 80% din încălţăminte adresându-se femeilor, în timp ce diferenţa este destinată bărbaţilor. Încălţămintea de damă este un pic mai pretenţioasă, vârfurile calapoadelor fiind mai diverse de la un model la altul şi necesitând un croi mai dificil. De altfel, pe rafturile magazinelor Flex Shoes există o importantă diversitate de încălţăminte, destinată cumpărătorilor care apreciază calitatea, la preţurile cele mai accesibile de pe piaţă. Acest lucru este posibil prin practicarea unor preţuri foarte apropiate de cele de producţie, adaosurile comerciale fiind foarte reduse, chiar dacă marfa provine de la mai multe firme. Câştigurile firmei provin mai mult din volumele de vânzări decât din promovarea unor adaosuri comerciale consistente.

 

Lanţul de magazine Flex Shoes a fost creat în ani de muncă

Gabriel Hostiuc a lucrat o perioadă în producţie după ce şi-a terminat studiile, învăţând ”să facă pantofi de la a la z”, cum spune el. A urmat apoi o separare a activităţilor, el îmbrăţişând partea de distribuţie şi vânzări, în timp ce ceilalţi membri ai familiei au rămas pe partea de producţie. Aşa a fost lansat magazinul cu marcă înregistrată Flex Shoes, care a apărut şi în variantă online cu adresa https://flex-shoes.ro, pe care clienţii se pot orienta asupra produselor comercializate de firmă.

De asemenea, în afara standurilor deschise în ultimii 12 ani în Bazar şi a magazinului deschis în cadrul Centrului comercial Zimbrul în anul 2013, la începutul anului trecut firma Flex Shoes a deschis două magazine, unul în Piaţa Mică, iar celălalt în zona intersecţiei Nordic, peste drum de Raiffeisen.

Noutatea de moment este deschiderea în aceste zile a celui de al patrulea magazin Flex Shoes, în apropierea intrării în Bazarul sucevean, peste drum de Lidl. Acest magazin, cu o ofertă bogată de încălţăminte, se adresează tuturor gusturilor, având o mare diversitate de încălţăminte de calitate.

 

Oferta de încălţăminte foarte variată le-a adus notorietate

Pe rafturile magazinelor Flex Shoes se pot găsi aproape toate tipurile de încălţăminte de damă: cu talpă joasă, cu diferite tipuri de tocuri, în foarte multe modele şi culori, cuprinzând aproape tot din ce preferă o femeie în materie de încălţăminte. Sunt pantofi sport, eleganţi, casual şi de lux, încercându-se acoperirea unei game largi şi la încălţăminte bărbătească, însă cu mai puţine modele. Cea mai mare parte a încălţămintei expuse provine de la fabrici din ţară, firme cu experienţă cu care Flex Shoes are contracte şi face compensări de mărfuri. Noul magazin de lângă Bazar încearcă să ofere cumpărătorilor un program de funcţionare mai lung, până la ora 18.00, pentru a acoperi nevoia de cumpărături a celor care stau la serviciu până la ore mai târzii. Conducerea firmei intenţionează deschiderea în viitorul apropiat a unui magazin şi în noul centru comercial Egros, care va fi deschis în această primăvară.

 

Condiţii de vânzare foarte avantajoase pentru clienţi

Pe o piaţă invadată de încălţăminte din imitaţie de piele, în cea mai mare parte produsă pe pieţele asiatice, magazinul Flex Shoes oferă cumpărătorilor încălţăminte din piele, procurată în cea mai mare parte din Italia, la preţuri foarte accesibile. ”Noi preţurile le avem la cel mai scăzut nivel din oraş, deci din acest punct de vedere nu prea avem concurenţă, iar în ceea ce priveşte calitatea, nu facem nici un rabat”, ne-a declarat Gabriel Hostiuc.

Preţurile la ghetele pentru bărbaţi sunt cuprinse între 150 şi 180 de lei, iar la produsele de damă variază între 150 şi 240 de lei, acesta din urmă fiind un preţ care în alte magazine, care se bazează pe adaos comercial, poate ajunge şi la 600-700 de lei. Chiar dacă preţurile mici îi fac pe unii clienţi să li se pară că ceva nu este în regulă, trebuie ştiut că soluţiile folosite la lipire sunt aceleaşi, pielea din care sunt croite încălţările provine din aceleaşi surse, diferenţa de preţ fiind dată de costurile de producţie, randamentul de producţie şi adaosurile comerciale mici, precum şi de faptul că firma plăteşte chirii mici pe spaţiile în care are organizate magazine.

Despre modul de a respecta clientul, Gabriel Hostiuc a declarat: ”În momentul în care ar putea apărea un produs de încălţăminte care să prezinte un mic defect, cum se poate întâmpla în orice firmă, acel produs se remediază în doar câteva zile sau se schimbă cu unul nou, chiar dacă este ieşit din garanţie. Acesta este un mod de a respecta clientul şi a-l face să revină cu plăcere de fiecare dată în magazinul nostru. Un client câştigat astăzi este un client de mâine şi ne poate recomanda la rândul său altor clienţi.”