Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universităţii din Suceava, responsabil de cercetarea ştiinţifică, a fost propus pentru funcţia de ordonator de credite al instituţiei, pe durata mandatului rectorului Valentin Popa la Ministerul Educaţiei.

Dimian a fost propus în urma discuţiilor purtate în şedinţa Consiliului de Administraţie al Universităţii, care s-a desfăşurat marţi, 30 ianuarie 2018.

Senatul universităţii a validat propunerea, aceasta fiind înaintată Ministerului Educaţiei Naţionale, spre a fi emis ordinul ministrului de desemnare a ordonatorului de credite al USV.

În contextul preluării funcţiei de ministru al Educaţiei, pe perioada exercitării mandatului în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a fost suspendat din funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Ordonatorul de credite numit va avea aceleaşi atribuţii precum un rector.

 

Valentin Popa a preluat mandatul de ministru al Educaţiei

De cealaltă parte, rectorul Universităţii din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a preluat marţi, 30 ianuarie, mandatul de ministru al Educaţiei Naţionale, în cadrul unei ceremonii de predare/primire desfăşurate la sediul ministerului, în prezenţa fostului deţinător al acestui portofoliu, prof. Liviu Marian Pop.

Liviu Marian  Pop a menţionat: ”Am predat astăzi mandatul de ministru al Educaţiei Naţionale domnului Valentin Popa. Am convingerea că va face mult mai mult decât mine şi va continua toate măsurile curajoase pe care le-am luat prin programul de guvernare, în special din zona învăţământului preuniversitar. Aici mă refer în special la asigurarea manualelor şcolare pentru copii la 1 septembrie, cât şi la formarea cadrelor didactice în baza noilor programe şcolare. Succes!"