Sezonul rece și variațiile de temperatură au afectat, așa cum era de așteptat, starea carosabilului de pe străzile Sucevei, inclusiv de pe artera principală a orașului. Problemele au apărut mai ales în zona canalelor de scurgere, unde plombe mai noi sau mai vechi au cedat în ultimele zile.

Gropile și-au făcut apariția pe Calea Obcinilor, în zona Lidl, pe Calea Unirii, pe zona de coborâre dinspre centrul orașului spre Grupul Școlar, în zona sensului giratoriu din Burdujeni, dar și pe alte artere importante.

Apariția aproape peste noapte a gropilor reprezintă un risc major de producere a unor accidente rutiere, șoferii care văd târziu craterele având tentația de a trage de volan pentru a le evita.

Primăria municipiului Suceava a reacționat la această problemă, iar începând de ieri firma cu care administrația publică locală are contract de întreținere a început lucrări pentru a interveni punctual acolo unde sunt probleme.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a explicat că se intervine cu asfalt la rece, sub presiune termică, strict acolo unde au apărut gropi care încurcă traficul:

„Nu sunt lucrări de o calitate extraordinară, dar necesare în astfel de perioade ale anului, când stațiile de asfalt nu sunt deschise și nu există alte variante. Sunt intervenții punctuale, care să rezolve problemele pe termen scurt, acolo unde acestea nu necesită amânare”, a explicat Lucian Harșovschi.

El a arătat că intervențiile au început de ieri de la bulevardul 1 Mai și au continuat pe Calea Obicinilor, unde erau problemele cele mai stringente. Alte priorități erau în Burdujeni, atât pe artera principală, cât și pe strada Tineretului.

La rând urmau alte porțiuni de pe artera principală a orașului Suceava.

„În această săptămână vrem să rezolvăm tot ce este mai problematic de pe artera principală a orașului, după care vom lua în calcul și străzile secundare. Se va putea interveni în zilele în care nu ninge și nu cad în general nici un fel de precipitații”, a mai declarat viceprimarul.