Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea sub acuzare a unui tânăr de 16 ani din comuna Șcheia, în urma unui conflict petrecut în urmă cu o săptămână în localitate. Agresorul de etnie romă a fost reţinut atunci pentru 24 de ore, fiind în continuare cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de ultraj şi distrugere.

Agresiunea de care este acuzat tânărul de 16 ani a avut loc sâmbătă, 3 februarie, pe strada Fierăriei din comuna Șcheia, după ce mama acestuia a sesizat poliţia despre un scandal petrecut în familia acestora. Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Șcheia. La sosirea poliţiştilor, tânărul de 16 ani a devenit agresiv cu aceştia, iar în momentul în care unul dintre agenţi a încercat să-l liniştească, adolescentul l-a lovit cu pumnul în obraz. Agresorul a început apoi să-i ameninţe cu moartea pe cei doi poliţişti, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii. Poliţiştii au reuşit în acel moment să-l imobilizeze pe agresor şi să-l încătuşeze, adolescentul fiind transportat la postul de poliţie pentru audieri şi cercetări. Pe numele său a fost emisă în scurt timp o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, agresorul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

 

Agresorul este acuzat de două infracţiuni de ultraj şi distrugere

Cercetările legate de agresiune au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care l-au audiat pe agresor. La rândul său, acesta i-a acuzat pe poliţişti că l-au agresat în momentul imobilizării, lovindu-l cu capul de capota maşinii, lucru neconfirmat însă în urma cercetărilor întreprinse. În urma mărturiilor celor prezenţi la agresiune şi a probelor ridicate de la faţa locului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au decis punerea sub acuzare a agresorului şi instituirea măsurii controlului judiciar faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 4 februarie. Tânărul de 16 ani este acuzat de comiterea a două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de distrugere. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc agresiunea şi stabilirea răspunderii penale. Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală şi nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.