Doi tineri suspectaţi de furt, la adresa cărora a fost făcută o reclamaţie telefonică la numărul de urgenţă 112, au fost „săltaţi” de poliţişti miercuri după-amiază, în centrul Sucevei, dintr-un microbuz TPL. Acest lucru a fost posibil datorită şoferului autovehiculului de transport în comun, căruia atitudinea tinerilor i s-a părut suspectă, încât a închis uşile şi nu le-a deschis, în ciuda insistenţelor lor, mai ales după ce au aflat că Poliţia vine să-i cerceteze pentru un posibil caz de furt.

Evenimentul s-a întâmplat acum două zile, în jurul orei 15.00, în staţia Centru, unde microbuzul TPL de pe linia de transport 22 urma să plece în cursă, spre Burdujeni Sat.

„Am tras în staţie, au urcat câteva persoane, după care au venit doi tineri de 20 – 25 de ani care s-au dus rapid pe locurile din spate. I-am urmărit în oglindă, pentru că mi-au atras atenţia pentru că încercau să stea cât mai feriţi. Pentru că nu se făcuse încă fix, când e ora de plecare, am închis uşile şi i-am întrebat încă o dată de bilete sau abonamente, încât unul dintre ei s-a ridicat şi a venit să plătească. Tocmai atunci au venit agitaţi spre autobuz un bărbat şi o femeie, au bătut în geam şi au spus că au fost furaţi şi să nu deschid uşile, că ei au sunat la 112. Tinerii au devenit foarte agitaţi, au zis că ei vor să coboare, să deschid uşile. Afară mai aveam călători care doreau să urce, dar am ţinut uşile închise, fiind cu ochii pe ei, în aşteptarea Poliţiei”, a povestit şoferul de microbuz, Nicu Guşetu, care nu s-a lăsat intimidat de faptul că era în inferioritate numerică, în caz de tinerii respectivi deveneau violenţi.

Într-adevăr, în câteva minute, dinspre Piaţa Mare a apărut şi o maşină de Poliţie, care a tras direct în faţa microbuzului, din aceasta coborând patru agenţi. Şoferul microbuzului le-a deschis acestora uşile, pentru a urca, iar oamenii legii i-au reţinut pe suspecţii de furt, punându-le cătuşe.

După aceea, un poliţist a venit şi l-a legitimat pe şoferul microbuzului, cerându-i şi datele de contact.

Abia după aceea şoferul a putut prelua călătorii care aşteptau în staţie.

Din cauza acestei întâmplări mai neobişnuite, cu o intervenţie a Poliţiei ca în filme, microbuzul a trebuit să plece mai târziu decât orarul său zilnic, dar oamenii au înţeles situaţia.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, care au ridicat persoanele reclamate de furt, pentru audieri, au precizat că ancheta este încă în curs, dar deocamdată lucrurile nu sunt foarte clare, declaraţiile date de cele două părţi implicate fiind contradictorii.