Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că, în mod surprinzător, primarul Ion Lungu începe să recunoască faptul că a greşit. Dan Cuşnir a precizat că într-o conferinţă de presă susţinută miercuri Ion Lungu a anunţat că va susţine iniţiativa PSD de reacordare pentru pensionari a facilităţilor la cumpărarea abonamentelor pentru transportul public local. „În luna decembrie 2017, printr-o exprimare perversă, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 361, Ion Lungu şi PNL-ul, inducând în eroare şi consilierii locali PSD, au anulat facilităţile pentru Transportul Public Local pentru pensionari”, a amintit Cuşnir. El a spus că luna trecută, ca urmare a semnalelor primite de la suceveni, consilierii locali ai PSD au încercat să remedieze această nedreptate printr-un proiect de modificare a HCL nr. 361 pentru acordarea facilităţilor şi pentru pensionari la achiziţionarea abonamentelor pentru TPL. „În şedinţa de Consiliu Local din data de 22 februarie 2018, Ion Lungu şi locotenentul său Lucian Harşovschi au hotărât că nu sunt bani pentru pensionarii din Suceava şi au blocat iniţiativa PSD”, a mai declarat liderul PSD Suceava.

Dan Cuşnir a spus că surprinzător, după 14 zile, Ion Lungu a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre pentru abonamente reduse pentru pensionari. „De fapt Ion Lungu şi-a dat seama că i-a batjocorit pe pensionari şi a încercat prin raportul departamentului de specialitate să dea vina pe Guvernul României că nu va avea încasări din taxe şi impozite, dar cifrele l-au contrazis, în condiţiile în care încasările la primărie au crescut. Ion Lungu nu mai are cum să contrazică iniţiativa PSD de a acorda abonamente reduse la TPL pentru pensionarii Sucevei, cei care au construit oraşul pe care Ion Lungu se chinuie de 14 ani să îl readucă la statutul de comună”, a precizat Cuşnir.

Liderul PSD Suceava consideră că acestea sunt „simptomele unei instituţii nefuncţionale”, în condiţiile în care pe 22 februarie 2018 se spune că nu sunt 800.000 de lei pentru pensionari, iar pe 7 martie se ajunge la concluzia că aceşti bani sunt disponibili. „Primăria Sucevei este nefuncţională. Aşa-zisele departamente de specialitate nu sunt funcţionale şi acţionează la comanda politică a lui Ion Lungu şi a PNL-ului. Încet, dar sigur Ion Lungu şi PNL-ul vor începe să lase capul în pământ şi să recunoască greşelile blocării iniţiativelor PSD şi refuzul acceptării amendamentelor şi propunerilor PSD”, a afirmat Dan Cuşnir, care consideră că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu salubritatea, cu inventarierea parcărilor de reşedinţă doar după finalizarea Registrului Spaţiilor Verzi, dar şi cu redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour etc.

Dan Cuşnir a spus că social-democraţii vor continua să facă „totul pentru Suceava”, pentru a le reda sucevenilor mândria şi demnitatea.