Municipalitatea suceveană a trecut cu brio de verificările în teren ale modului de implementare a proiectelor finanţate din fonduri elveţiene, încât i s-a dat aprobare pentru a folosi banii economisiţi pentru a pune în practică un proiect suplimentar, de dotare a societăţii de transport în comun, TPL, cu cinci autobuze electrice.

„Pe 1 martie am avut vizita în teren a Comitetului de Coordonare a Fondurilor Elveţiene, condus de reprezentantul Ambasadei Elveţiei. Au fost făcute vizite în teren pentru verificarea proiectelor de modernizare a iluminatului public, de realizare a infrastructurii pentru transportul electric, precum şi la cel de utilizare a bicicletelor electrice. Nu a fost constatată nici un fel de problemă, ca atare avem undă verde să demarăm achiziţia a cinci autobuze electrice, de capacitate mică”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Toate cele trei proiecte pentru care municipalitatea suceveană a obţinut finanţare elveţiană nerambursabilă de 85% vizează măsuri de reducere a consumului de energie electrică, eficientizarea folosirii energiei şi reducerea poluării, prin înlocuirea iluminatului public clasic cu lămpi LED, dotarea primăriei cu autovehicule şi autospeciale electrice, dar şi biciclete electrice, cu care vor circula cei de la Poliţia Locală.

Numai din economiile din proiectul mare pe iluminat public, de 10.896.159 de lei, municipalitatea suceveană a obţinut aprobarea să modernizeze iluminatul public la 22 de unităţi şcolare.