Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că amenajarea unui pasaj subteran în zona Bazarului, pe sub podul peste râul Suceava, se dovedeşte a fi un „eşec lamentabil”. Dan Ioan Cuşnir a spus că în loc să beneficieze de condiţii civilizate pentru a trece dintr-o parte în alta str. Calea Unirii, cetăţenii sunt nevoiţi să meargă prin noroi şi pe alei neamenajate până să ajungă la pasaj.

Cuşnir a precizat că primarul Sucevei, Ion Lungu, îl felicita anul trecut pe viceprimarul Lucian Harşovschi pentru măsurile de fluidizare a traficului şi în special pentru pasajul de la Bazar, amenajat pe sub podul peste râul Suceava.

„În realitate şi această acţiune a fost un eşec lamentabil, o decizie care arată dispreţul faţă de cetăţeni, faţă de cei ce ar trebui să aibă parte de pasaje civilizate în locul actualelor bătăi de joc la adresa Sucevenilor. A trecut un an de când le semnalam lui Lungu şi locotenentului său Lucian Harşovschi că soluţia din zona Bazarului trebuie să fie o pasarelă supraterană în locul actualei pagode construite deasupra sensului giratoriu. Se pare că interesele materiale ale celor ce conduc oraşul sunt deasupra intereselor cetăţenilor”, a spus liderul PSD Suceava. Cuşnir a atras atenţia că tot din cauza „intereselor materiale şi de partid”, liberalii nu vor să redeschisă pasajul subteran din zona Carrefour. „Ion Lungu şi PNL-ul pun deasupra interesului cetăţenilor un interes privat al unui apropiat PNL care a amenajat o parcare ilegală deasupra ieşirii din acest pasaj. Am luat locul Caracalului în folclorul popular din cauza acestor gogomănii, care culmea au şi fost puse în practică, sluţind şi mai tare oraşul”, consideră Dan Ioan Cuşnir.

El a adăugat că urbanismul din Suceava „agonizează” din cauza ideilor măreţe ale „frumoşilor din Suceava adormită”. Mai mult, Cuşnir a arătat că sucevenii suferă zi de zi în traficul infernal, într-un oraş „tot mai poluat şi tot mai murdar”.

Dan Ioan Cuşnir a adăugat că în loc să se ocupe de nevoile reale ale sucevenilor, Ion Lungu, Lucian Harşovschi şi PNL se ocupă doar de imaginea lor şi „de politica ieftină şi păguboasă pentru oraşul nostru”.