O tânără din Suceava, Adina Gabriela Prisacariu – „Adina - spaima şoselelor”, numită în acest fel după ce a fost implicată în mai multe evenimente rutiere, din care unul cu final tragic, în care şi-a pierdut soţul, şi care este condamnată definitiv într-un dosar de contrabandă din luna mai a anului trecut, a fost reţinută de autorităţile britanice încă de anul trecut. Chiar şi aşa, situaţia ei nu este foarte clară, aceasta nefiind încă extrădată până acum. Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a arăta că poliţiştii de la Serviciul Urmăriri au doar informaţia de anul trecut, privind reţinerea acesteia, în Marea Britanie, fără ca ulterior să le mai fi fost comunicat ceva în mod oficial.

De altfel, şi magistraţii de la Judecătoria Suceava au cerut lămuriri în acest sens, într-un dosar în care Adina Gabriela Prisacariu este judecată pentru conducere fără permis. Judecătorii au emis adrese către Inspectoratul General al Poliţiei Române - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol pentru a li se comunica dacă inculpata este sau nu arestată în Marea Britanie în executarea unui mandat european emis de autorităţile române. Mandatul european a fost emis în urma unei condamnări definitive a sucevencei.

 

Patru ani de închisoare, într-un dosar de contrabandă

Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti, a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare de Curtea de Apel Galaţi, pentru contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat. Tânăra primise de la prima instanţă, Tribunalul Vrancea, pentru aceleaşi infracţiuni, 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare. Înainte de condamnarea finală, tânăra nu avea impusă vreo interdicţie sau restricţie, astfel că a fost liberă să plece unde a dorit.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au stabilit faptul că membrii unui grup infracţional organizat au introdus ţigări în ţară, le-au depozitat în judeţul Suceava, iar ulterior le-au transportat şi vândut pe raza municipiului Focşani. Adina Gabriela Prisacariu a fost judecată ca lider al grupului infracţional.

 

Şirul de infracţiuni a început cu accidentul în care tânăra şi-a pierdut soţul

Suceveanca şi-a căpătat renumele negativ de „spaimă a şoselelor” după mai multe evenimente rutiere în care a fost implicată.

Cel mai grav s-a petrecut pe 1 august 2014, când tânăra, aflată la volanul unui Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, a făcut o depăşire inconştientă, la Dumbrăveni, provocând un accident în care a murit soţul ei, care se afla pe locul din stânga. După accidentul mortal provocat în august 2014, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat. Au urmat alte infracţiuni, tânăra fiind botezată de presă „Adina - spaima şoselelor".

În aceste condiţii, în aprilie 2015, Adina Gabriela Prisacariu a fost încătuşată în stradă, în Suceava, de un echipaj de poliţie rutieră, după ce a fost surprinsă de radar cu viteză peste cea legală şi a refuzat să oprească la semnalul echipajului rutier.

Au urmat alte infracţiuni rutiere, la finele anului 2015. Pe DN 29, la Salcea, tânăra şoferiţă cu permisul suspendat, aflată la volanul unui autoturism marca Land Rover Freelander, a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă. Maşina a intrat pe contrasens, s-a izbit în mai multe rânduri de parapetul de protecţie, după care s-a răsturnat într-o râpă adâncă de 6-7 m. Tânăra şi cei doi pasageri din maşina sa au fost răniţi uşor.

Adina Gabriela Prisacariu este judecată în două dosare aflate pe rolul Judecătoriei Suceava: cel privind uciderea din culpă a soţului ei şi încă unul pentru conducere fără permis.