Trei elevi suceveni s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă, competiție organizată în județul Dâmbovița, în perioada 2-6 aprilie 2018.

Este vorba despre: Octavian George Gherasim, clasa a IX-a; Sabina Semenciuc, clasa a X-a, și Diana Florina Cărceanu, clasa a XI-a, toți trei de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, îndrumați de prof. Ancuța Norocel.

Potrivit insp. școlar pentru limbi moderne Constantin Tiron, etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc în zilele de 3 și 10 martie, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava.

Elevii clasei a IX-a au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii claselor X-XI-XII, pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o probă orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).

În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă.