Cazurile în care șoferii nu opresc la semnalul poliţiei și se angajează în urmăriri în trafic, uneori reușind să-și piardă urma, se repetă parcă cu o frecvenţă tot mai mare, în zona Vicov-Marginea.

Ultimul caz s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 20.00, când un echipaj de la Secţia Rurală 3 Marginea a efectuat semnal de oprire unui autoturism Nissan Sport, al cărui șofer se deplasa pe strada Școlii din comuna Suceviţa. Șoferul nu a oprit, iar poliţiștii au plecat imediat în urmărire, reușind să blocheze mașina suspectă. Chiar și atunci, șoferul a încercat să întoarcă mașina și să plece printre poliţiști. În cele din urmă, somat să stea pe loc, tânărul de la volan a oprit. Poliţiștii au intervenit în forţă, ambii tineri care erau în mașină fiind imobilizaţi și încătușaţi.

În scurt timp s-a stabilit că șoferul era un localnic în vârstă de 17 ani, Robert R., care nu a putut prezenta nici un document al mașinii.

Poliţiștii au făcut verificări în baza de date, stabilind ulterior că mașina aparţine unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din Suceviţa. Acesta din urmă voia să vândă mașina și i-a dat-o minorului în vârstă de 17 ani pentru a o proba.

În aceste condiţii, poliţiștii au deschis două doare penale. Unul pe numele tânărului prins în trafic, pentru conducerea  unui autovehicul fără permis de conducere, iar un al doilea pe numele proprietarului autoturismului, pentru infracţiunea de încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducer”.

Poliţiștii de la Secţia Rurală Marginea au avut parte aproape săptămânal în ultima perioadă de astfel de cazuri delicate, cu șoferi care au refuzat să se supună controalelor în trafic, fiind nevoie de intervenţii în forţă, pentru imobilizarea și încătușarea acestora. Nu puţine au fost și situaţiile în care șoferii nici măcar nu au oprit la semnal. În urmă cu câţiva ani, o urmărire în trafic, tot la Marginea, s-a finalizat cu un accident în urma căruia o poliţistă a fost grav rănită.