Sfârşit tragic pentru un bărbat de 50 de ani, din comuna Brodina, pădurar la Cantonul Silvic Paltinu. El a fost grav rănit după ce a fost strivit de un buştean manevrat de un lucrător al unei societăţi de exploatarea lemnului, iar câteva ore mai târziu a încetat din viaţă la spital.

Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, poliţiştii oraşului Vicovu de Sus fiind sesizaţi în jurul orei 16.00 despre ce se întâmplase. Cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că în zona împădurită a comunei Brodina a avut loc un accident de muncă, în care a fost implicat un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodina. S-a stabilit astfel că Petru Schipor, de 50 de ani, din comuna Brodina, se afla în timpul serviciului, el fiind pădurar în Cantonul Silvic Paltinu. Poliţiştii criminalişti ajunşi la faţa locului, împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta, au constatat că în dimineaţa acelei zile, în jurul orei 08.00, Petru Schipor s-a deplasat cu autoturismul personal în zona forestieră Cununa din comuna Brodina, pentru a participa la sortarea unor buşteni.

În zonă el s-a întâlnit cu Al. Dumitru G., de 19 ani, şi Ioan Nicolae S., de 52 de ani, ambii angajaţi ai unei societăţi comerciale forestiere, împreună cu care urma să facă sortarea lemnului. În jurul orei 13.00, în timp ce bărbatul de 52 de ani mânuia graiferul montat pe autoutilitara Mercedes Benz şi ridica un buştean de la sol, a auzit strigătul pădurarului. După ce a coborât de pe platforma maşinii, l-a observat pe Petru Schipor căzut lângă stiva de buşteni, după ce fusese lovit de buşteanul manevrat. El era conştient şi acuza dureri mari în zona spatelui.

La scurt timp, pe drumul forestier a apărut un autoturism, pe care bărbatul care manevra graiferul l-a oprit şi l-a rugat pe şofer să-l ducă pe rănit spre Brodina. Aici pădurarul a fost preluat de un echipaj al ambulanţei, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde medicii l-au diagnosticat cu traumatism toraco-abdominal, fractură de bazin şi un politraumatism la piciorul stâng. Starea bărbatului a început apoi să se înrăutăţească şi cu toate eforturile făcute de medici, acesta a murit în spital.

Bărbatul care lucra pe graifer a mărturisit că în timpul efectuării manevrei de mutare a buşteanului, Petru Schipor s-a apropiat de perimetrul de lucru, moment în care a fost lovit. În primă fază cercetările au fost efectuate în cadrul unui dosar penal privind infracţiunile de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă. În urma morţii bărbatului, procurorul de caz a optat pentru schimbarea încadrării juridice în infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, fără a fi luate măsuri preventive faţă de cel care a manevrat buşteanul. De asemenea, a fost informat despre producerea accidentului mortal şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care va deschide o anchetă.