„Primăvara este în aer” la Iulius Mall Suceava

În perioada 1 – 8 martie, „Primăvara este în aer” la Iulius Mall Suceava. Așa că toți cei care cumpără în valoare de minimum 100 de lei din magazinele lor preferate se pot înscrie în campania cu premii dedicate femeilor. Tot ce trebuie să facă este să se bucure de shopping și să meargă cu bonurile fiscale la Centrul Info, unde vor fi înregistrați în aplicația electronică. Pentru că cel mai frumos cadou oferit unei femei este o bijuterie, marile premii oferite de Iulius Mall Suceava sunt 24 de brățari cu charm Pandora. În fiecare zi, prin tragere la sorți, vor fi acordate câte trei astfel de accesorii, mult dorite de doamne și domnișoare. În plus, zilnic, primele 150 de persoane care se înscriu în campanie vor primi cadouri instant: mărțișoare din aur Atlantis Gold, sesiuni de înfrumusețare la Carmen Style și Adria Styl, cosmetice Gerovital, aranjamente florale, bomboane de ciocolată și băuturi răcoritoare. În weekend, numărul câștigătorilor va crește până la 210.

Târg de obiecte handmade, la Shopping City Suceava

În perioada 2 – 4 martie, sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusinţă şi inspiraţie de maeştrii lucrului manual sunt invitaţi la Târgul de obiecte handmade din incinta Shopping City Suceava. Doritorii vor putea alege dintr-o varietate de bijuterii lucrate din pietre semipreţioase, fimo sau piele, ceasuri, articole croşetate sau decorative realizate prin tehnici inovative, dar şi multe alte articole deosebite. Fie că sunteţi pasionaţi de obiectele lucrate manual sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Joi, 1 martie

Spectacol de folk, în Auditorium ”Joseph Schmidt”

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava organizează joi, 1 martie, de la ora 19.00, un spectacol de folk susţinut de Ioan Onişor, Ionuţ Mangu şi invitaţii lor.

Evenimentul are loc în Auditorium ”Joseph Schmidt” al Universităţii din Suceava.
Preţul unui bilet este de 10 lei.
Accesul studenţilor este gratuit, pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot procura de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor.

Premiera spectacolului "Karagiale Reloaded", la Fălticeni

Premiera spectacolului "Karagiale Reloaded": joi, 1 martie 2018, la ora 18:00, Sala "Draga Olteanu Matei" (lângă Clubul Copiilor Fălticeni).
Intrarea este liberă!

 

Vineri, 2 martie

Spectacolul de balet „Lacul lebedelor”, pe scena suceveană

Spectacolul de balet clasic „Lacul lebedelor” va avea loc vineri, 2 martie, de la ora 20:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. „Lacul lebedelor”, balet în patru acte, muzica: P. I. Ceaikovski, va fi susţinut în faţa publicului sucevean de St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov. Premiera mondială a spectacolului „Lacul lebedelor” a avut loc pe 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova. Biletele costă 150 de lei, 120 de lei sau 100 de lei, în funcţie de aşezarea în sală, şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1, tel. 0230 523 718. Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer. Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov. Scenografia: Evgenii Gurenco, Odette/Odile: Olga Golitsa. Siegfried: Denis Nedak.

Sport

Handbal, Liga Naţională, ora 18.00, sala „Dumitru Bernicu” LPS Suceava
Clubul Sportiv Universitar din Suceava – Potaissa Turda
Volei, Divizia A2, play-off, ora 16.00, sala Unirea
Clubul Sportiv Municipal Suceava – CTF Mihai I Bucureşti

 

Sâmbătă, 3 martie

Experimente Știinţifice pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitati să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. Atelierul de pe data de 3 martie le rezerva copiilor participanţi multe surprize. Sesiunea de experimente ştiinţifice le oferă celor mici oportunitatea de a participa la experimentul numit "Sufleţelul din palmă", realizat prin tehnica mulajului în pasă ipsos. Modulul interactiv de limbă străină le oferă celor mici ocazia de a-şi însuşi, prin joc şi imagini, noţiuni elementare de limbă spaniolă. În cadrul sesiunii de limbă străină, tema abordată va fi: Rechizitele şcolare. Utilizând o varietate de tehnici moderne şi atractive, cei mici reuşesc să-şi lărgească orizonturile gândirii. Atelierele sunt gratuite şi au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00 – 17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco. Atelierele sunt structurate în două sesiuni, a câte două ore fiecare (13:00 – 15:00; 15:00 – 17:00). La fiecare sesiune organizată se pot înscrie 25 de copii, adică la un atelier au posibilitatea de a participa maximum 50 de copii. Participanţii se pot înscrie săptămânal, până sâmbătă, la următorul număr de telefon: 0745.403.220. Detalii suplimentare la numărul de telefon: 0330 401 850 int 4. La înscriere, părinţii trebuie să opteze pentru intervalul orar 13.00 – 15.00 sau 15.00 – 17.00.

Volei, Divizia A2, play-off, ora 11.00, sala Unirea
Clubul Sportiv Municipal Suceava – CTF Mihai I Bucureşti

Premiera spectacolului „Sub Apă”

Sâmbătă, 3 martie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec” Suceava are loc premiera spectacolului „Sub Apă”, de Carmen Ella Greenhill, în regia lui Sebastian Marina.

Acţiunea se petrece în viitor, în anul 2051. Piesa are 3 personaje principale şi două secundare. Carmen Ella Greenhill recomandă o distribuţie de 4 actori, dar Sebastian Marina a ales să lucreze cu 9.

Ateliere de creație

Sâmbătă, de la orele 14.00 și 15.00, la atelierele de creație susținute de Creativ & Deco la Iulius Mall Suceava, cei mici vor realiza tablouri cu mesaje haioase, pe care le vor oferi în dar mamelor. Toate materialele necesare sunt oferite de Iulius Mall Suceava, iar participara este gratuită. Năzdrăvanii sunt responsabili doar de îndemânare și imaginație.

 

Duminică, 4 martie

Duminică seara, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec” Suceava are loc o nouă reprezentaţie a spectacolului „Sub Apă”, de Carmen Ella Greenhill, în regia lui Sebastian Marina.

Luni, 5 martie

"Concert în 4", pe scena suceveană, cu Ada Milea şi invitaţii săi

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează luni, 5 martie, "Concert în 4", spectacol susţinut de Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristi Rigman.

Evenimentul va avea loc în Auditoriumul ”Joseph Schmidt”, din strada Universităţii, nr. 13, de la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 10 lei şi acestea se pot achiziţiona şi on-line de pe ccs-sv.ro  sau biletesuceava.ro. Accesul studenţilor este gratuit pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot procura de la sediul CCS. Informaţii suplimentare la 0752 092 606.

„Festivalul lampioanelor”, la a III-a ediţie

Casa Româno-Chineză Suceava organizează luni, 5 martie, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Lampioanelor, spectacol în care tradiţiile chinezeşti sunt îmbinate cu cele din Bucovina, celebrând relaţiile de prietenie dintre cele două culturi, sub egida Centenarului.

Invitatul special al evenimentului va fi Fang Shuang, cunoscut publicului după apariţia sa în cadrul show-ului televizat „Românii au talent”. Vor mai urca pe scenă: trupa de dans „CRC Suceava”, Petronela Popa, Gabriel Tetreag, Bucovina Dance Studio, Ada Vărăreanu, Ving Tsung Suceava, Alex Erhan, Nicolae Ilincăi, grupul Simbol, Octavian Pamparău, formaţia „Flori de Bucovina” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

 

Marţi, 6 martie

Concert pascal al Coralei „Ciprian Porumbescu”, pe scena USV

Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociaţiei Culturale "Creştinii Bucovinei" din Suceava aduce pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt” un concert pascal, marţi, 6 martie, de la ora 19.00.

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar acestea se pot achiziţiona şi on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro.

Accesul studenţilor este gratuit, pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot procura de la sediul CCS. Informaţii suplimentare la 0752 092 606.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii din Suceava.

”Femei de succes! Performanţă la superlativ!”,la Teatrul ”Matei Vişniec” Suceava

La Teatrul municipal ”Matei Vişniec” Suceava va avea loc marţi, 6 martie, de la ora 17:00, evenimentul ”Femei de succes! Performanţă la superlativ! - Gala personalităţilor feminine din ultima sută de ani!". Acţiunea se derulează sub egida centenarului Marii Uniri. Invitatul special al evenimentului este Gabriela Adameşteanu, una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România, cunoscută deopotrivă pentru calitatea scriiturii sale literare, dar şi pentru că reprezintă modelul românesc al scriitorului implicat în societate. Seara va cuprinde şi un recital susţinut de Cvartetul Royal (Ciprian Constandache, Angelica Banea, Letiţia Costache şi Andreea Petruneac). Evenimentul ”Femei de succes! Performanţă la superlativ!" este organizat de Primăria municipiului Suceava, SEVA, Asociaţia Multicare, Intermedia Suceava, Monitorul de Suceava, Novaoptic, Shopping City Suceava.

Spectacolul ”Gaiţele”, pe scena Casei de Cultură Suceava

Spectacolul ”Gaiţele”, de Al. Kiriţescu, o comedie de cinci stele, una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti ce nu trebuie ratată, se va juca marţi, 6 martie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Biletele costă 80 de lei şi pot fi cumpărate de la secretariatul la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230 523 718. Sucevenii sunt aşteptaţi la un spectacol cu un enorm succes, care s-a bucurat până acum de creaţia şi palmaresul unor mari actori ai scenei şi filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut într-o admirabilă distribuţie şi la Suceava: „Aneta Duduleanu" – Florina Cercel, „Zoia" – Carmen Tănase, „Lena" – Virginia Rogin, „Fraulein" – Carmen Ionescu, „Colette Duduleanu" – Ioana Farcaş, „Wanda Serafim" – Antonia Ionescu, „Margareta Aldea" – Ana Maria Carablais, „Zamfira" – Maria Nicola, „Mircea Aldea" – Mircea Silaghi, „Georges Duduleanu" – Liviu Cheloiu, „Ianache Duduleanu" – Sebastian Bălăşoiu. Recuzită şi decor: Mc Ranin. Asistenţă regie: Cătălina Baciu. Mişcare scenică şi coregrafie: Mălina Andrei. Regie tehnică: Mircea Macarie. Light design: Adrian Dragomir, Oana Caibăr. Sonorizare: Cătălin Buzea.



Miercuri, 7 martie

Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa şi Boro) concertează la USV

Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa şi Boro), naţionala de rock a României, invită sucevenii la „Manifest”, spectacol programat pe data de 7 martie, de la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din strada Universităţii, nr. 13.

Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar acestea  se pot achiziţiona şi online de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro. Accesul studenţilor este gratuit pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot procura de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, organizator al evenimentului.